koppenhága

2021.09.17. 20:00

Két egységünk már vb-döntős

Slihoczkiék középfutam nélkül, Hajduék a harmadik idővel...

Gallai Péter

Kiss Balázs ma harcolhatja ki a finálét C-1 500 méteren Fotó: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A kajak-kenu világbajnokság pénteki versenynapján bemutatkozott a DKSE másik két versenyzője – Hajdu Jonatán és Kiss Balázs – is, azután, hogy Slihoczki Ádám és Kocsis Ádám a csütörtöki nyitónapon továbbjutott a tegnapi középdöntőbe C-2 1000 méteren. Aztán kiderült, hogy utóbbi páros megspórolt magának még egy plusz erőkifejtést, ugyanis a nemzetközi szövetség döntése alapján egyből döntőbe kerültek. Ugyanis többen visszaléptek, és így nyolchajósra szűkült a mezőny, azaz pénteken nem volt szükség középfutamra.

Csakúgy, mint Hajdu Jonatán és Fekete Ádám duójának sem, akiknek C–2 500 méteren az első három hely ért finálét. A két évvel ezelőtt Szegeden vb-ezüstérmes kettős óriási csatában, négy tizeddel lemaradva, második lett spanyol riválisa mögött. Összesítésben pedig a harmadik legjobb idővel készülhetnek a végső csatára, amit szombaton délután rendeznek.

A magyarok nagyon kihajtották magukat, a partra szállás után percekig tartott, mire nyilatkozni tudtak

– Azt hittük, hogy sokkal könnyebb lesz ez az előfutam. Nem mentünk jól, ennél az elmúlt hetekben még egy edzés után, fáradtan is jobban teljesítettünk. Részemről ez talán annak tudható be, hogy az elmúlt napokban nem alszom jól. Remélem, ez változik, és a döntőben már jobbak leszünk – mondta Hajdu Jonatán az MTI-nek.

Kiss Balázs számára is az első három hely ért közvetlen döntőt C-1 500 méteren. A dunaújvárosi fiú előfutamában féltávnál a hetedik helyen állt, majd hatalmas hajrát nyitott, amivel a negyedik pozícióig jutott előre, azaz ma délelőtt vár rá még egy elődöntő.

Egyébként a második versenynapon a csütörtökihez képest alacsonyabb, 15 fok körüli hőmérséklet és előbb enyhe oldalszél, majd szembeszél fogadta a sportolókat a Bagsvaerd-tavon. GP

Kiss Balázs ma harcolhatja ki a finálét C-1 500 méteren
Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában