paralimpia

2021.09.05. 21:00

Gurisatti Gyula huszonnegyedik hellyel zárt

A magyar paralimpiai sport aranycsapatának nevezte a tokióit a szövetség elnöke, Szabó László

MTI/Gallai Péter

Komrom, 2021. augusztus 2. Gurisatti Gyula parasportlv edzs kzben a komromi vrosi ltren 2021. augusztus 2-n. A sportol a tokii paralimpira kszl magyar csapat tagja. MTI/Koszticsk Szilrd

Fotó: MTI

Helyi idő szerint vasárnap este kialudt a láng Tokióban, ezzel véget ért a XVI. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye. A magyar csapat tizenhat éremmel zárta szereplését, miután a korábban megszerzett tizenöthöz szombaton még egyet tett hozzá. Ugyanezen napon volt érdekelt harmadik számában a dunaújvárosi sportlövő, Gurisatti Gyula is.

Gurisatti korábban a légpisztolyosok 10 méteres, valamint a sportpisztolyosok 25 méteres számában állt rajthoz, ezekben 25., illetve 27. helyet szerzett. Az utolsó versenye az 50 méteres sportpisztoly volt szombaton, ahol a nők és a férfiak együtt szerepeltek. Az ötvenöt éves sportember, aki negyedik paralimpiáján szerepelt, 511 kört ért el az alapversenyben, amelyben hatvan lövést kellett leadni 50 méterre. Ezzel összesítésben a huszonnegyedik helyen végzett a harmincnégy tagú vegyes mezőnyben. A nyolcas döntőhöz 532 kört kellett volna teljesíteni.

A magyar paralimpiai sport aranycsapatának nevezte a tokióit Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, aki úgy véli, hogy minden versenyző minden versenyszámában mindent kihozott magából a japán fővárosban. Külön kiemelte, hogy nyugodt lelkiismerettel mehetnek haza.

Tisztességesen és odaadóan csinálták végig, ahogyan ezt kérték tőlük

– Azt mondtam a versenyzőknek a paralimpia előtt többször, itt Tokióban is, az a lényeg, hogy amikor a végén hazamegyünk, és egymás szemébe nézünk, amikor elbúcsúzunk a repülőtéren, mindannyian azt lássuk a másik szemében, hogy mindent megtettünk. És ez most százból százas. Itt minden versenyző minden versenyszámában mindent kihozott magából, ami benne volt. Ezt köszönöm nekik a leginkább. Azt, hogy olyan tisztességesen és odaadóan csinálták végig, ahogy ezt kértük tőlük, és ahogy maguktól is elvárták. Ez a legszebb ebben a történetben – fogalmazott Gurisatti Gyula negyedszer vett részt a játékokon fogalmazott az elnök.

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában