triatlon

2021.09.15. 18:58

DTSE – akiknek a Balaton a riviéra

Bizonyára megkedvelte a balatoni tájat a Dunaújvárosi Triatlon Sport Egyesület kollektívája, hiszen – mint arról korábban már részletesen beszámoltunk – az X. Ábrahámhegyi Triatlonról tisztes aranyszállítmánnyal tértek haza csakúgy, mint a múlt hétvégén Balatonkenesén megrendezett hosszú távú országos bajnokság és triatlon amatőr kupáról is.

Szabó Szabolcs

Rövid távon a hölgyek abszolút mezőnyében második lett Vadász Ildikó, aki kategóriájában viszont már begyűjtötte az aranyérmet.

Ugyanezen a távon, de már a férfiaknál a dobogó harmadik fokára léphetett fel eredményével Kovács Ákos Flórián, aki szintén kategóriagyőztesnek mondhatja magát. Középtávon is termett érem a dunaújvárosiaknak.

A teljes mezőnyt tekintve a 24. pozícióban ért célba Burkovics Márton, teljesítményével kategóriájában pedig a dobogó harmadik fokára léphetett fel. Középtávon a kategóriájában Hegedűs Attila a 23. helyen fejezte be a versenyt, Somogyvári Ákos pedig a 19. helyet szerezte meg Balaton­ke­nesén.

A klasszikus Ironman-távon a teljes mezőnyt tekintve 40. helyen zárt Pötör Zoltán, aki kategóriájában azonban magyar bajnoki címnek örülhetett.

A DTSE hatfős csapata tehát összesítésben három arany­éremmel, egy ezüsttel és két bronzmedállal zárta a ­legutóbbi balatoni seregszemlét.

A reggeli versenyrajt előtt Pötör Zoltán, Kovács Ákos Flórián és Vadász Ildikó a balatonkenesei Vak Bottyán Strandon Fotó: DTSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában