két tornász, hat érem

2021.09.16. 20:00

Dunaújvárosi éremeső Nagyszombaton

Két, dunaújvárosi tornász összesen öt érmet szerzett az elmúlt hétvégén Nagyszombaton (Trnava), ahol a visegrádi négyek legjobbjai mérték össze tudásukat. Kétség sem fér hozzá: a DKSE kiválóságai közéjük tartoznak.

Morva Dávid

2021.09.15. Junior tornász versenyző Dunaújváros tornacsarnok Fotón: Czifra Lili és Makai Lilla Fotós: Szabóné Zsedrovits ENikő SzZsE Dunújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A megmérettetésen Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia országainak tornászai vettek részt. A kétnapos, trnavai viadalon felnőtt, ifjúsági és gyermek korosztályban szereplő sportolók szerepeltek. A magyar delegáció ifjúsági korosztályát a DKSE két reménysége, Makai Lilla és Czifra Lili alkotta.

A dunaújvárosiak pedig nem vallottak szégyent: verseny első napján a selejtezőket rendezték, ahol Makai mindkét szeren, amelyen elindult – felemás korlát és gerenda – diadalmaskodott:

Makai Lilla a tornacsanokban Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunújvárosi Hírlap

- Őszintén szólva elégedett vagyok a két első hellyel. Régen versenyeztünk már – legutóbb tavasszal –, úgyhogy ránk fért már végre, hogy élesben is tornázzunk. Az első napom nem alakult a legjobban, ennek ellenére sikerült kvalifikálnom a döntőkbe.

Ha pedig bekerült, a vasárnapi finálékban mindkét szer döntőjét megnyerte a DKSE mindössze 15 éves tornásza, bár saját elmondása szerint nem ment simán.

– Volt egy elem, amit még a selejtezőkben rontottam, így aztán ki is vettük azt inkább, nem akartam kockáztatni. Leegyszerűsítettük a gyakorlatot, a biztonság kedvéért, amit így már szépen sikerült kivitelezni. A pontszámok esetében valami hasonlóra számítottam. Régen voltam már nemzetközi viadalon, így különösen jó volt a visszatérés

– mondja Makai Lilla, aki egy kisebb bokasérülés miatt nem indult sem ugrásban sem pedig talajon. Nem úgy Czifra Lili, aki az összetett versenyben második lett 46,100 ponttal, és az ugrást leszámítva – ahol szándékosan csak egy gyakorlatot mutatott be az egyéni miatt – mindenhol döntős lett. Lili gerendán ezüstérmet nyert, itt éppen Makai Lilla előzte meg, felemás korláton pedig bronzzal gazdagodott. Hogy teljessé tegye medáliagyűjteményét, talajon a dobogó tetejére állhatott.

Czifra Lili talajon szerzett aranyérmet Fotós: Szabóné Zsedrovits ENikő/Dunújvárosi Hírlap

-Azt érzem a talaj sikerült számomra a legjobban, mindkét nap jól ment ez a szer. Az első napi teljesítményemmel nem vagyok teljesen elégedett, többször hibáztam, de a talajnak örülök. Nagyon hirtelen jött maga a verseny, ugyanis egy héttel előrébb hozták az egészet. Nem éreztem teljesen felkészültnek magam, ezzel együtt örülök az eredménynek. Külön izgalmas volt Lillával együtt versenyezni, sokszor mentünk már egymás ellen és együtt is, mindig nagy élmény.

A magyar lányok a többi korosztályt is magabiztosan uralták – itt azonban dunaújvárosi tornász nem szerepelt. Erre hívta fel a figyelmet Kisiván István edző is, aki kiemelte: büszke volt, hogy a pihenő utáni első versenyen is magabiztosan tornáztak a lányok, akik erős és szép kivitelű gyakorlatokat mutattak be.

Ami a juniorok versenyprogramját illeti, október elején rendezik a következő megmérettetést, az országos bajnokságot. Ezt követi a gymnasiade, valamint a mesterfokú bajnokság és a libereci ORV novemberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában