jégkorong

2021.09.30. 22:30

A brassói együttes nem kegyelmezett, kiütötték a DAB-ot

Ezúttal az erdélyi jégkorongcsapatok Magyarországon turnéznak. A Corona Brassó és a Gyergyói HK a héten Dunaújvárosban is szerepel. A DAB ma a brassóiakat fogadta az Erste Ligában.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

A brassóiakkal a szezon elején már találkoztak az Acélbikák, egy rosszul sikerült meccsen 8–1-re kikaptak.

DAB – Corona Brassó 0–12 (0–3, 0–4, 0–5)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 100 néző. Vezette: Haszonits, Mach, Balla, Dorner.

DAB: Kovács – Erdély, Po­zsár, Dudkin, Horváth, Szappanos – Benke, Bobcek, Németh P., Szűcs, Török – Druja, Szécsi, Lőczi, Németh Á., Pinczés O. – Kabatayev, Gebei, Marosi, Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas.

Brassó: Polc – Borisenko, Rasulov 1 (1), Huard 1 (2), Hunt 1, Trotter 1 (1) – Bors, Molnár Z. 1 (1), Gliga 1 (2), Valchar 3, Zagidullin (2) – Gajdó T., Ráduly, Kovács 2 (2), Machala 1, Molnár Zs. (1) – Haraga, Szőcs, Gajdó B. (1), Vasile A., Vasile N. Vezetőedző: Dave MacQueen.

Ezúttal a dunaújvárosiaknál hazai pályán bemutatkozott a 18 éves kazah Yegor Kabatayev, akit a Baris Nur-Sultantól (korábban Baris Astana) igazolt a DAB. Kabatayev egy meccset már játszott az Acélbikák színeiben, legutóbb a Ferencváros otthonában.

A Brassó elleni mérkőzés egészen jól kezdődött a dunaújvárosiak számára, lendületesen, keményen játszottak, egymás után vezették a támadásaikat, de ennek ellenére talán egy kis figyelmetlenség következtében a 3. percben a brassóiak megszerezték a vezetést. Ebben a játékrészben a vendégek még két gólt lőttek, s ekkor már érezhető volt, hogy ez a találkozó sem a dunaújvárosiaké lesz.

A második húsz perc első részében azután potyogtak a brassói gólok és a játékrész után 7–0-ás vendégvezetésnél mehettek a csapatok szünetre. A 34. percben 6–0-nál Leo Gudas kapust cserélt, de egy perc múlva Pinczés Bendegúzt is „felavatták”, így alakult ki a hétgólos különbség.

A Dunaújvárosi Acélbikák Polc kapuját tegnap este nem tudták bevenni
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az utolsó harmad már maga volt a kivégzés. A brassóiak tetszés szerint lőtték a góljaikat, volt, hogy egy perc alatt kettőt lőttek, az 50. percben már 10-0 volt, a vége 12-0 lett.

Tudom, hogy ez egy tudósítás, nem publicisztika, de szükség van arra, hogy a DAB fiataljait vágóhídra küldjük?

A Titánok hazai meccsei ingyenesek

Az Ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémia égisze alá tartozó Titánok projekt fontos az akadémia és a magyar jégkorong számára is. A Nemzeti Akadémia vezetése éppen ezért úgy döntött, hogy a Titánok idei összes Erste Liga-mérkőzésére díjmentesen engedi be a szurkolókat. A belépés egyetlen feltétele az érvényes védettségi igazolvány vagy applikáció, illetve szintén érvényes fényképes igazolvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában