jégkorong

2021.09.29. 21:13

A Brassó, majd a Gyergyó lesz az Acélbikák ellenfele

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói kedden lapzártánk után fejezték be mérkőzésüket az Erste Ligában a Ferencváros otthonában. A DAB 6–0-s vereséget szenvedett. Leo Gudas együttesére a héten még két meccs vár.

Agárdy Csaba

Fotó: Nemeth Andrea

A címvédő otthonában nem volt esélye a dunaújvárosi csapatnak még a szoros eredmény elérésére sem, de azért érdemes figyelni az FTC vezetőedzőjének, Fodor Szabolcsnak a nyilatkozatára, aki dicsérte az Acélbikákat.

– A Dunaújváros egy fiatal csapat, végig nagyot küzdött. Talán nem bírták hatvan percig azt a játékot hozni, mint amit az elején bemutattak, de remekül beleálltak a meccs­be, tekertek minden korongért, megtették, amit meg kellett tenniük. Nem volt könnyű ellenük sem játszani, ahogy ahhoz hozzászokhattunk már, hogy ebben a ligában senki ellen sincs egyszerű mérkőzés. Azért lett ekkora a különbség, mert sikerült őket végül felőrölnünk.

Kovács Dávid, a DAB kapusa ötvenöt lövést kapott a Fradi ellen Fotó: fradi.hu

Leo Gudas, a DAB vezetőedzője már kritikusabb hangot ütött meg.

– Elvesztettük azt a játékunkat, amit játszani akartunk, ez jól látszott a mérkőzés első harmada után. Nem játszottuk meg jól az ember­előnyöket, és a hátrányos védekezésünk sem volt elég éles. Ezt pedig egy olyan csapat, mint a Ferencváros, kegyetlenül megbünteti. Így pedig nem maradt esélyünk arra, hogy pontot szerezzünk. De dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, hogy nem az az igazi arcunk, mint amit az utolsó két harmadban látni lehetett tőlünk.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

FTC-Telekom–DAB 6–0 (1–0, 3–0, 2–0)

FTC: Nagy – McFadden 1 (1), Karmeniemi (2), Fowlie 1 (1), Kulmala 2 (1), Nagy (2) – Bán, Bohunicky, Komáromy, Somogyi, Tamminen (1) – Boros, Hegyi, Pavuk 1, Tóth A., Tóth G. 1 – Sarcia, Seregély, Farkas, Galántai, Roczanov (1). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Kovács – Pozsár, Erdély, Horváth, Dudkin, Szappanos – Benke, Bobcek, Szűcs, Németh P., Török – Lencsés, Szécsi, Pinczés O., Lőczi, Németh Á. – Kabatayev, Druja, Tamás, Marosi, Gebei G. Vezetőedző: Leo Gudas.

A héten két erdélyi csapat látogat Dunaújvárosba. Holnap 18 órakor a Corona Brassó lép pályára a DAB ellen, pénteken pedig a Gyergyói HK érkezik (18 óra). Ezzel a két együttessel már játszottak ebben a bajnokságban az Acélbikák, Gyergyószentmiklóson ­10–4-­re, Brassóban 8–1-re kaptak ki. A fentiekből kiderül, egyik találkozónak sem a dunaújvárosiak az esélyesei, de talán hazai környezetben ezúttal összejön egy meglepetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában