Dunaújváros

2021.08.15. 20:18

Sikeres edzőmeccs mellett serdülők tornája

A DKKA idegenben győzte le a Vasast, a klub négy csapattal utánpótlásversenyt is rendezett

Gallai Péter

A DKKA I lett a serdülő tornán a második helyezett

Harmadik edzőmérkőzését játszotta pénteken este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, ezúttal az NB I-be feljutott Vasas otthonában léptek pályára Vágó Attila tanítványai.

Az Érd elleni győzelem, majd vereség után következett az újabb meccs, megszakítva az edzések sokaságát. Ezúttal, folytatva a sormintát, ismét DKKA-siker született, a lányok 32–25-re diadalmaskodtak.

– Nem kezdtünk rosszul, sőt, igen hamar öt-hatgólos előnybe kerültünk, ám ezt nem tudtuk megtartani az első játékrész végéig. Többet is cseréltünk, s nem mindenki szállt be jól a padról, emiatt van is egy kis hiányérzetem, így az első félidő után 15–15-ös döntetlennel vonultunk pihenőre. A második felvonásban azért szépen felőröltük ellenfelünket, s végül magabiztosan nyertünk. Voltak már biztató jelek a támadásban, a héten azzal is elkezdtünk foglalkozni, eddig arról nem sok szó esett az edzéseken, de az is látszódik, még nagyon sok munka áll előttünk. Jó úton haladunk, bizakodó vagyok – idézte Vágó Attilát a klub honlapja.

Vágó Attila szerint voltak biztató jelek támadásban, ezzel most kezdtek foglalkozni

A felnőttek a heti munka után a nemzeti ünnepet nem pihenéssel, hanem szintén munkával töltik, ugyanis egy békéscsabai felkészülési tornán vesznek részt pénteken és szombaton. Ezen a házigazdák és a DKKA mellett a Kisvárda és az Alba Fehérvár szerepel még.

Szintén pénteken egy serdülőtornát is rendezett az egyesület hazai pályán. Ezen a Kohász két csapata mellett a Szent István SE, továbbá az Érd korosztályos csapata vett részt a körmérkőzéses rendszerű megmérettetésen.

A tornát végül hibátlan mérleggel az Érd nyerte meg, az ezüstérem a ­DKKA I-es csapatának jutott, a harmadik helyet pedig a ­SZISE szerezte meg, a DKKA második együttese lett a negyedik. A gólkirálynői címet a DKKA első csapatának játékosa, Szabó Aida érdemelte ki remek teljesítménnyel, három mérkőzésen szerzett huszonegy góllal.

A DKKA I lett a serdülő tornán a második helyezett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában