kézilabda

2021.07.11. 21:25

Norvégia sem jelentett akadályt Farkaséknak

Tíz góllal győzött Norvégia ellen a leány U19-es kézilabda Eb csoportkörének záró mérkőzésén vasárnap magyar válogatott Celjében, így továbbra is százszázalékos a tornán.

Szabó Szabolcs

A csapat tagja a DKKA játékosa, Farkas Johanna, aki az ETO-tól kölcsönbe érkezett Dunaújvárosba még május végén. Farkas négy gólt szerzett a norvégok elleni találkozón.

Ifj. Kiss Szilárd Fotó: NEKA

Leány U19-es kézilabda Eb, Celje, csoportkör

Magyarország – Norvégia 36–26 (21–15)

Magyarország: Németh K. (kapus), Ferenczy D. 3, Kukely A. 2, Kajdon B. 5, Bánhidi B. 3, Mlinkó Zs. 4, Vámos M. Cserék: Bukovszky A. (kapus), Farkas J. 4, Koronczai P. 4, Juhász G. 3, Pálffy A. 3, Ballai B. 2, Besszer B. 2, Faragó L. 1, Mérai M.

Az utanpotlassport.hu-nak ifj. Kiss László szövetségi kapitány így értékelt a találkozót követően:

– Örülök, hogy valóban játszottak a gyerekek, élvezték a mérkőzést. Nem volt tét, de egy jó ritmusban játszó norvég válogatottat múltunk fe­lül. A középdöntős csoportban először a francia, majd a horvát csapattal játszunk, úgy gondolom, reális esélyünk van a négy közé jutásra.”

Vereségével a korábban az esélyesek közé sorolt Norvégia búcsúzott az Európa-bajnokságtól. A magyar korosztályos válogatott kedden a franciákkal játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában