labdarúgás

2021.06.11. 21:17

Zéró tolerancia – tisztán futball a radari műfüvön

Hagyományteremtő szándékkal, a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány szervezésében pénteken egy különleges focikupát rendeztek a radari sporttelepen. A Zéró Tolerancia címet viselő tornán többségében korábbi szenvedélybetegek léptek pályára.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A péntek reggeli megnyitón házigazdaként, Czere-Ambrus Mária köszöntötte a csapatokat. Dunaújváros önkormányzatának részéről pedig Barta Endre alpolgármester a megnyitón kifejtette: városunk örömmel fogadta ezt a rendezvényt, és támogatta e példaértékű sport­esemény lebonyolítását. Bízom abban, hogy e torna rendszeresen visszatér majd Dunaújvárosba. Pontosan ezek az események mutatják meg, hogy a futball jóval több, mint sport, és azt is, hogy a sport nemcsak egy fizikai játék, hanem komoly közösség­építő ereje van. Színvonalas találkozókat és emlékezetes meccseket kívánok a résztvevőknek. A város a jövőben is visszavárja ezt a rendezvényt.

Remek hangulatú, színvonalas találkozókat játszottak pénteken a csapatok a radari műfüves pályán
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Zéró Tolerancia Foci Kupára 12 gárda nevezett, a csapatok két hatos csoportba sorolták a szervezők. Az A jelzésű hatos csoportba került a Leo Amici, az Utcafront, a Forduló Pont, a Tini KIMM, a Megálló és a Zsibrik együttese, amíg a B jelzésű csoportban a Nagyszénás, a KIMM Öregfiúk, az EDOKK, a Találj Haza, a Bázis és Gamma Metál kapott helyet.

Czere-Ambrus Mária, a Találj Haza Alapítvány vezetője

„Számomra ez a mai nap ünnep, ahol megmutathatjuk magunkat a világnak, és bizonyíthatjuk, hogy mi is tudunk küzdeni, és összefogással, a közösség erejével hasznos tagjai lehetünk a társadalomnak” – fejtette ki a kezdőrúgás előtt Gönczi Gábor, a székesfehérvári székhelyű Egészségdokk Alapítvány intézményvezetője, aki lapunknak elmondta: – Több szervezet rendez hasonló eseményeket, hiszen a sportnak komoly személyiségformáló szerepe van. Itt pályára léphetnek olyanok is, akik az alacsony küszöbű ellátásban vesznek jelenleg részt, és olyanok is, akik már évek óta tiszták. A cél a jó példa felmutatása, a közösségépítés és a segítő szervezetek közötti összefogás erősítése. E pénteki rendezvényen közel kétszáz fő vett részt. Tizenkét szervezet, tizenkét csapata mellett sokan segítenek a lebonyolításban is.

Gönczi Gábor, az Egészségdokk Alapítvány munkatársa

A tornát végül a Megálló csapata nyerte, a Gamma Metál és a KIMM Öregfiúk előtt. A seregszemle legjobb játékosának végül Szabó Mártont választották, a legjobb kapusnak pedig Hruby Tamás bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában