ezüstérmes

2021.06.10. 20:41

Újabb dobogós hely országos fináléban

A hétvégén Szolnokon rendezték meg a fiú röplabda U19-es országos ifjúsági bajnokság hatos döntőjét, ahol a DSE Röplabda Akadémia együttese ezüstérmes lett. Így az U17-es és U21-es csapat bronz- és aranyérme után, újabb korosztályban végzett dobogón a dunaújvárosi klub.

Gróf András

A dunaújvárosi együttes, amelynek három tagját a döntő csapatába is beválasztották a szolnoki eseményen Fotó: DSE Röplabda Akadémia

A B csoport nyitómérkőzésén az újvárosiak 3:0-ra legyőzték a Sümeg-Dabroncot, majd ugyanilyen különbséggel a Kecskeméti RC gárdáját is, így csoportelsőként zárták az első napot.

Az elődöntőben a RÖAK Kaposvár-Fino együttese ellen léptek pályára, ahol két sima és egy szoros játszmában diadalmaskodtak 3:0-ra. A másik ágon a Szolnoki SPC csapata jutott a fináléba, amely ötjátszmás csatában múlta felül a Kecskeméti RC fiataljait. A döntőt a házigazda szolnokiak kezdték jobban, megnyugtató előnyt szerezve nyerték az első szettet. A második játszmában a dunaújvárosiak nyertek hasonló különbséggel. A harmadik szett újra a Szolnoké volt, de a DSE ismét egyenlített. Az ötödik szett első felében kiegyenlített játék folyt, majd a szolnokiak magasabb fokozatba kapcsoltak, és megnyerték a találkozót.

Az újvárosi együttes eredményei: DSE Röplabda Akadémia – Sümeg-Dabronc 3:0 (20, 17, 21), Kecskeméti RC – DSE Röplabda Akadémia 0:3 (20, 18, 24), DSE Röplabda Akadémia – RÖAK Kaposvár-Fino 3:0 (13, 25, 11), DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 2:3 (17, -14, 16, -17, 10).

A 2020/2021. évi U19-es OIB végeredmény: 1. Szolnoki SPC, 2. DSE Röplabda Akadémia, 3. RÖAK Kaposvár-Fino, 4. Kecskeméti RC, 5. Pénzügyőr SE, 6. Sümeg-Dabronc.

A döntő „álomcsapatába” Majoros Balázs, Balázs Bálint és Sümegi Kristóf is bekerült.

A DSE Röplabda Akadémia ezüstérmet szerzett csapatának tagjai: Tóth Kristóf, Szilá­gyi András, Balázs Bálint, Lombos Gábor, Winter László, Majoros Balázs, Juhász Barnabás, Kecskeméti Bálint, Tamási Dávid, Sümegi Kristóf. Vezetőedző: Kövessy Balázs. Másodedzők: Szabó Gábor és Dolmán Viktor. Masszőr: Balázs István.

Az U13-as korosztály döntőjét Dunaújvárosban rendezik meg hétvégén

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy az U13-as fiú országos mini bajnokság döntőjét szombaton és vasárnap Dunaújvárosban rendezik meg, természetesen a hazai csapat részvételével. Az A csoport tagjai: MÁV Előre Akadémia, KESI B, Pénzügyőr SE, DSE Röplabda Akadémia. A B csoport tagjai: Szegedi RSE, Szolnoki SPC, Kunhegyes ESE, KESI A. A mérkőzések helyszínei a Dózsa György Általános Iskola és a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola tornatermei lesznek.

A dunaújvárosi együttes, amelynek három tagját a döntő csapatába is beválasztották a szolnoki eseményen
Fotó: DSE Röplabda Akadémia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában