triatlon

2021.06.28. 22:07

Sprint a kánikulában

Vasárnap Baján rendezték a XVI. Mogyi Triatlon amatőr, junior, ifjúsági és Elit Sprint Országos Bajnokságot, amelyen ott voltak Pannon Triatlon Klub (PATRIK) B és a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület (DTSE) versenyzői is.

Szabó Szabolcs

A Halászparton vasárnap reggel a gyermekek korosztálya indította a sorozatot. A DTSE színeiben debütált Hajdu Dániel, aki 37 perc 15 másodperc alatt teljesítette a 300 méter úszásból, 8 kilométer kerékpározásból és 2 kilométer futásból álló távot. Ezzel kategóriájában a 77. helyen végzett. A Pannon Triatlon Klub képviseletében Strifler Angéla 35 perc 10 másodperc alatt ért célba, ezzel a lányoknál a 44. helyen zárt. A szintén PATRIK-os Borbély Áron a 88. helyen fejezte be a versenyt. Az Újonc 2 kategóriában Horváth Barnabás képviselte a Pannont – itt 200 méter úszás, 4 km kerékpározás és 1 km futás várt a fiatal triatlonosokra – és a 27. helyen végzett.

A sprint ob-n Burkovics Márton kategóriájában a 12. helyet szerezte meg Fotó: DTSE

A serdülő korosztály mezőnyének 500 méter úszást, 12 km kerékpározást és 3 km futást kellett teljesítenie. A Pannon csapatából Gál Dóra a 34., Árgyelán Bálint a 67., Nagy Vivien az 58. helyen ért célba kategóriájában.

A felnőtt sprint távú országos bajnokságon a nőknél Vadász Ildikó, a DTSE sportolója a 66. helyen fejezte be a versenyt, elsődleges kategóriáját megnyerte. A férfiaknál Burkovics Márton (DTSE) abszolútban a 126., kategóriájában a 12. lett. Máltesics Tamás a Pannon triatlonosa kategóriájában a 13. helyen zárt. Dr. Eszenyi Zoltán (DTSE) korcsoportjában a 24., Somogyvári Ákos (DTSE) a 32. lett a bajai ob-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában