torna

2021.06.22. 21:08

Kovács Dohában hangolódik az olimpiára

Az ötkarikás játékok előtt utoljára versenyez a Dunaújvárosi Központi SE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia, aki Dohában a világkupán lép a szerekhez.

Morva Dávid

Budapest 20201030 torna OB Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kovács Zsófia

Fotó: Dömötör Csaba

A katari viadalon a magyar tornászok közül csak az olimpiára készülő sportoló vesz részt, aki rögtön három szeren is gyakorlatozik: a fele­más korlát mellett talajon és gerendán is bemutatkozik. A magyar válogatott többi tagja ez alatt Gentben, a belga nemzetközi versenyen szerepel.

Trenka János tanítványának talajgyakorlata most debütál Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A világkupa a már megszokott Covid-protokoll szerint zajlik, vagyis a négynapos viadal első két versenynapján, szerdán és csütörtökön a selejtezőket, pénteken és szombaton pedig a szerenkénti finálékat tartják.

Trenka János, Kovács Zsófia edzője: – Több szempontból is érdekes lesz a verseny, egyrészt Zsófi most fog debütálni a talajgyakorlatával, ami nem nehéz ugyan, de pontosságot várok. Korláton és gerendán pedig pontos, tiszta végrehajtásokat remélek tőle. Emellett természetesen érdekel majd a pontszám is, hiszen csak ebből tudunk kiindulni az olimpia előtt.

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában