vízilabda

2021.06.04. 22:06

Két újabb fölényes diadallal folytatták

Eddig fölényes sikerekkel szerepel a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese a szentesi Duna Kupa nemzetközi női vízilabdatornán, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg.

Gallai Péter

Fotó: Vidovics Ferenc

A fiatalokkal feltöltött csapat a nyitányon kiütéses sikert aratott a Red Star Belgrad ellen, majd csütörtökön este a Kassát is óriási fölénnyel, 29–9-re múlták felül a csoportjukban. Majd pénteken délelőtt a horvát Jadran Splitet verték meg 15–5-re.

– Nagyon vártuk ezt a lehetőséget, mivel több mint egy hónapja elsősorban fizikális edzéseket végzünk. Mivel játéklehetőség nincs a bajnokság végeztével, a felnőtt és korosztályos válogatottjaink készülnek a nyári világeseményekre. Nagyon örültünk, hogy a Duna Kupa megszakítja ezt a monoton terheléssorozatot. Ennek megfelelően felszabadultan játszanak a lányok, jó őket látni, és azt is, hogy szeretnek vízilabdázni – mondta Mihók Attila vezetőedző.

A Jadran Split ellen is magabiztos siker született Fotó: Szentesi VK

A keretben a sok fiatal közül az egyik Pál Réka, aki elmondta, számukra ez nem egy megszokott felállás, többen most kaptak először szerepet a felnőttegyüttesben. – Emiatt nagyon sok mindent szeretnénk gyakorolni, és beépíteni a játékunkba, örülünk, hogy rendes meccseken van lehetőség ezeket kipróbálni. Természetesen mindenki igyekszik a legjobbját nyújtani, és bízom benne, a többi találkozó is hasonlóképpen fog alakulni – tette hozzá.

A csapat ma a Palilula Belgrad ellen zárja a csoportkört, délután következik az elődöntő, vasárnap pedig a hely­osztók és az éremcsaták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában