rangos elismerés

2021.06.21. 21:47

Díjazták azokat, akik sokat tettek a fociért

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága évzáróján kiemelkedő munkájuk elismeréseként díjazásban részesítette Kalácska Andrást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökét, Hingyi Lászlót a DLSZ elnökségi tagját, valamint Jakab Elek edzőt.

Horog László

Fotó: NAGY NORBERT

Jobb helyszínt nem is találhattak volna, a MOL Fehérvár FC otthonában, az Európa-bajnokság alatt a fehérvári drukkerek által szívesen látogatott szurkolói zónában tartotta díjkiosztó gáláját az igazgatóság, amelyen a legjobban szereplő csapatok mellett sportvezetőket, játékvezetőket is köszöntöttek.

Elismeréseket adott át Mészáros Attila alpolgármester, Sárvári István, a szövetség korábbi elnöke, Schneider Béla megyei igazgató, és Bencsik István társadalmi elnök. Schneider értékelte a szezont, elmondta, a nemrég zárult idényben is nívós küzdelmek zajlottak. Mészáros kiemelte a szervezettséget, hogy a Fejér megyei futballban rendben mennek a dolgok.

Fejér Megye Labdarúgásáért díj bronz fokozatát kapta Kenyér József, aki Seregélyes labdarúgásában 1970 óta vesz részt, harminc éven át edzősködött. Kitüntették Kalácska Andrást is, aki Dunaújváros sportjában szerzett elévülhetetlen érdemeket, 2011 óta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökeként tevékenykedik.

Az ezüst fokozatot Hingyi László és Varga Mihály vehette át. Előbbi játékosként ifjúsági válogatottságig vitte, később az NB III-ban futballozott, 2013-ban lett az újvárosi fociszövetség elnökségi tagja, két évvel később a megyei igazgatóság elnökségi tagjává választották. Varga Mihály Mányon alkot maradandót.

Kalácska András (b) és Hingyi László személyesen vett részt az ünnepségen, Jakab Elek nem tudott jelen lenni Fotó: Nagy Norbert/FMH

Az arany fokozatot Jakab Elek kapta, aki 1977 óta meghatározója Dunaújváros és Fejér megye labdarúgásának. Többször vezette a Kohász felnőtt együttesét, valamint játszott szerepet a hazai edzőképzésben, szinte az egész országban oktatta a leendő trénereket.

Az év játékvezetője Fejérben Szűcs László lett, aki 18 évvel ezelőtt tette le a játékvezetői vizsgát, egyik legszebb emléke a 2008-as FC Fehérvár – ­DVSC meccse a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, ahol tartalék játékvezetőként működött közre. Több megyei kupadöntőn, valamint aranyéremről döntő bajnokin fújta a sípot, részt vesz a megyei bírók toborzásában, képzésében. Az év játékvezetői asszisztense Dinnyei Norbert, aki másfél évtizede vizsgázott, szerephez jutott a Magyarország – Izrael U18-as meccsen.

Az év utánpótlásedzője Juhász Gábor lett, aki a Videoton Baráti Kör Egyesület U19-es csapatával, valamint a megyei harmadik vonalban szereplő felnőttekkel is aranyérmes lett. Az év edzője Lieber Károly, aki 2010-ben szerezte meg az UEFA B-licencet, edzősködött Százhalombattán, Iváncsán, Martonvásáron, 2012 óta az Ercsi Kinizsi alkalmazottja. Két éve megyei kupát nyert a felnőttekkel és a bajnok lett az U14-es gárdával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában