kézilabda

2021.06.20. 21:46

A módosítás nem befolyásolja a DKKA keretét

A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai és versenybizottsága és az NB I-es Kézilabda Liga elfogadta a 2021/2022-es idény felnőtt NB I-es bajnokságainak kiírását, valamint az alsóbb osztályú és az ifjúsági, serdülő, valamint U16-os versenykiírásokat is – tájékoztatott a szövetség honlapja.

Gallai Péter

Fotó: LI

Az élvonalbeli bajnokságokban 14-14 csapat vesz részt. A versenyrendszer változatlan, a női NB I-ben körmérkőzéses rendszerben, oda-vissza játszanak a csapatok, összesen 26 fordulót, ezt követően alakul ki a végeredmény. A férfiaknál a 26 fordulót követően állapítják meg a bajnoki eredmény a 3-14. helyezettek között. Az alapszakasz 1. és 2. helyezettje oda-visszavágó alapú bajnoki döntőt játszik egymással.

Szalaiék az olimpia miatt kicsit később kezdik a bajnokságot
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Néhány változás azért lesz a következő szezonban, például az olimpia miatt később kezdődik a bajnokság, az első forduló szeptember 12-én lesz.

– Fontos változás, hogy a külföldi állampolgárságú kézilabdázók játékengedélyének kiadása a magyar állampolgárokéval azonos feltételek mellett történik meg, megszűnik tehát az a szabály az NB I-ben, hogy külön díjhoz kötött mindegyik, a férfiak bajnokságában öt, a nők bajnokságában négy külföldi játékoson felüli játékengedély kiadása. Erre a magyar játékosok védelmében volt szükség, azonban az utóbbi időszakban már érvényesült az az elv, hogy a tehetséges magyar kézilabdázók a tudásuknak megfelelő klubokban rendszeres játéklehetőséghez jutnak, így ebben a tekintetben a sportág tulajdonképpen önszabályozóvá vált – idézték Rupp Istvánt, az MKSZ verseny­igazgatóját.

Lapunk megkereste Gurics Attilát, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia menedzserét, a módosítás érinti-e bármilyen formában a Kohászt.

– Nem, már teljes a csapatunk, ami az új szabály ellenére sem változik, azaz nem tervezzük mondjuk további légiós szerződtetését. Hiszen amikor már kész a keret, akkor nem lehet változtatni. Amennyiben mondjuk ez korábban kiderül, akkor viszont esély lehetett volna, hogy Sanja Dabevska maradjon az együttesnél – nyilatkozta Gurics Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában