birkózás

2021.05.13. 21:59

Újabb lépés az Európa-bajnokság felé

A hétvégén rendezték meg Kiskunfélegyházán a kadet korcsoport (16-17 évesek) Európa-bajnoki válogató versenyét, amelyen összesen 192 birkózó lépett szőnyegre.

duol.hu

A Dunaújvárosi KSE klubját 65 kilogrammban képviselő Gangl Zétény, valamint 71 kg-ban Horváth Péter egy-egy győztes és vesztes mérkőzést követően elbúcsúzott a további küzdelmektől. Második mérkőzésükön mindketten pontozással maradtak alul ellenfelükkel szemben. 45 kilóban Miklós Mátyás bronzérmet szerzett.

Balról Kiss Károly edző, Horváth Péter, Nyikos Veronika, Miklós Mátyás, Gangl Zétény
Fotó: DKSE

A lányoknál a 73 kilós súlycsoportban Nyikos Veronika előbb bajai, majd aztán kecskeméti ellenfelét is technikai tussal, tíz pont különbséggel győzte le, így aranyérmet szerzett.

– Mivel nem volt súlyengedmény, így a múlt heti horvátországi versenyhez képest még további két kilogrammot kellett fogyasztania, ennek ellenére jó teljesítményt nyújtott. Ezzel az eredménnyel közelebb került a válogatottsághoz, azaz a korosztályos Európa-bajnokságon való részvételhez – tájékoztatott Tombor István vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában