röplabda

2021.05.13. 21:42

Az utánpótláscsapatok az országos döntőkben

A DSE Röplabda Akadémia korosztályos együttesei remek sikereket könyvelhettek el az elmúlt időszakban, hiszen csapataik országos döntőkbe jutottak, illetve aranyérmet szereztek.

Gróf András

Az U19 országos ifi bajnokság első osztályában az utolsó csoportkört a Dunaújvárosi Sportcsarnokban rendezték, ahol a Dág KSE, a Fino Kaposvár volt a házi­gazdák ellenfele. A csoport negyedik tagja, a Malév SC csapata már a hét elején jelezte, hogy nem vesz részt a tornán. Az újvárosiak a Dág KSE együttesét 3:0-ra, a RÖAK Kaposvár Fino gárdáját pedig 3:1-re győzték le.

A csoport végeredménye: 1. DSE Röplabda Akadémia I. 12 pont, 2. RÖAK Kaposvár Fino 10 pont, 3. Dági KSE 8 pont, 4. Malév SC 6 pont.

Az U19-es csapat veretlenül jutott be a fináléba, az akadémia ismét bizonyította, csapataik a legjobbak között vannak Fotó: DSE RA

Az újvárosi együttesben a következő játékosok léptek pályára: Tóth Kristóf, Tamási Bálint, Balázs Bálint, Lombos Gábor, Juhász Barnabás, Szilá­gyi András, Majoros Balázs, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf. Edző: Kövessy Balázs.

Kövessy Balázs: – Mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy bejutottunk a döntőbe, és hogy a Kaposvár ellen volt tartásunk. A fináléra való felkészülés elején járunk, ez a tornarendezés megmutatta, hogy hol tartunk. Azt gondolom, jó az irány, folytatjuk a felkészülést.

A hatos döntőt június 4–6. között rendezik Szolnokon, ahol az újvárosiak ellenfelei a következő csapatok lesznek: Pénzügyőr SE, Sümeg-Dabronc, Szolnoki SPC, Kecskeméti RC, RÖAK Kaposvár Fino.

Az U19 OI B II osztályában induló DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata megnyerte a sorozatot. A száz százalékos teljesítménnyel zárt első fordulót követően a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában megrendezett második fordulót is hiba nélkül teljesítették. A MEAFC-Miskolc és a GLP Nyíregyháza gárdáját is 3:0-ra verték, de a tornát lemondó KVSRC elleni találkozót is ugyanilyen különbséggel írták jóvá számukra. A végeredmény: 1. DSE Röplabda Akadémia II. 12 pont, 2. MEAFC-Miskolc 10 pont, 3. GLP Nyíregyháza 8 pont, 4. KVSRC 6 pont.

Az újvárosi együttesben a következő játékosok léptek pályára: Kuti Márk, Herceg Kristóf, Vicsik Szabolcs, Kulik Noel, Dulcz Bende, Vörös Levente, Vida Péter, Tömöri László, Béres Mátyás, Gőczi Dániel. Edző: Szűcs Ákos.

A DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata is bejutott az országos döntőbe. Szűcs Ákos edző a következőképpen foglalta össze a döntőig vezető utat.

– Nagyon nehezen indult a 2020/2021. évi bajnokság, mivel a nyári felkészülést sérülés hátráltatta. A Covid is „végigment” a csapaton, az alapszakaszban így csupán a tizedik helyen végeztünk. Szerencsére azonban egy 3:2-es győzelemnek köszönhetően nem kellett a kiesésért játszanunk. Ezek után nagyon mélyről indultunk neki a középszakasz mérkőzéseinek. Január közepétől Tóth Kristóf személyében válogatott feladó igazolt hozzánk, ezt követően teljes csapattal napi kétszer újra el tudtunk kezdeni az edzéseket. Így volt időnk újra hatékonyan felépíteni a csapatot. A játékosok remek hozzáállással dolgozták és játszották végig a középszakaszt, aminek a tétje ebben a bajnoki rendszerben az országos döntőbe jutás volt. A harmadik helyen végeztünk a bajnokság ezen szakaszában, így a Kecskemét és a Kaposvár mögött jutottunk be az U17-es országos fináléba, amit a Kecskemét rendez meg május 21–23. között.

A hétvégén Kaposvár adott otthont a junior bajnokság utolsó elődöntőjének, ahol a DSE Röplabda Akadémia csapata a Kaposvár, Sümeg és a Dág csapatai ellen harcolta ki a csoportelsőséget, ezzel ők is ott lesznek a korosztályos országos fináléban.

Kövessy Balázs: – Büszke vagyok a csapatra! Gratulálok mindenkinek a döntőbe jutásért! Van még hátra idő a felkészülésből, amit szeretnék kihasználni az apróbb hibák kijavítására, hogy maximális felkészültséggel vágjunk neki a kaposvári rendezésű országos döntőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában