futsal

2021.03.23. 21:20

Szegény embert az ág is húzza

Kapusait veszítette el az amúgy is elmorzsolódó futsalcsapat

Balogh Tamás

A súlyos vereség után a pénteki hazai meccs elmarad

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

DUNAÚJVÁROS

A férfi futsal NB I alsóházának 3. fordulójában, az Újpest RFC-220Volt – Dunaferr DUE Dutrade FC meccset hétfőn este lapzártánk után rendezték meg, amelyen 1–0-ás félidő után 11–1-re nyert az UTE. Sokáig emlékezetes marad.

A dunaújvárosi csapat bár a riválisaihoz hasonlóan ugyanannyi időt töltött mérkőzések nélkül, de a járványhelyzet miatt egy hét kényszerpihenőre kényszerült. Emiatt Bartha a betegség, Godslove az érintettség miatt maradt ki a csapatból. E gondot tetézve az elmúlt időszak alatt egy sor játékos lemorzsolódott a kialakulóban lévő keretből, így aztán nem kis meglepetésként, a legfrissebb igazolásként a csapat edzője, Facskó József is játékra jelentkezett. A játékos – edző szerepkör az élvonalban már nemigen ajánlatos, de az első alkalommal egy pazar szabadrúgást csak bemutatott a csapat „újonca”! Még ezzel a rendkívüli megoldással is három játékossal kevesebb ült a Dunaferr kispadján…

Az első félidőben a hazaiak erős mezőnyfölényt alakítottak ki, de a Dunaferr veszélyes kontrákkal operált, amikkel néha nagy izgalmak közepette, de megbirkóztak, a pontos lövéseiket pedig Tyukász hárította. A kezdősoruk Cseresnyés, Németh, Dorogi, Boldizsár és Csányi ezúttal is jól teljesített, ahogy a többiek is tették a dolgukat.

Az Újpest sorából az egész játékidőben kimagaslott a fáradhatatlan Szeghy, aki viszont nem bírt Cseresnyéssel, az újvárosi kapussal. Horváth Benedek szemmel láthatóan nagy élvezettel és hasznosan töltötte be a center szerepét, és gólokat is lőtt. Moreira Alves Lucas, Alves Do Nascimento, Camara Sobral Filho pedig játékával igazolta a származását. A nagy nyomást követően a félidő végére megszerezték a vezetést.

A dunaújvárosiak az első félidei jó játék után, a második első másodpercei után bekapott gólt követően sok hibát vétve, a kapusait (Cseresnyést a súlyos sérülése, Gergely Milánt a hatoson kívüli kezezése miatti kiállítása okán) elveszítve, súlyos vereséggel zárta a találkozót! A becsületgólt Szabó Kristóf lőtte Garda Bálint passzából.

Mint ismert, a Dunaferr DUE Dutrade FC felkészülésének helyszínén a Dunaújváros Sportcsarnokban nincs fűtés és melegvíz-szolgáltatás. A korábbi gondokkal együtt demoralizáló lehet az időtöltés bármilyen formája az egykori sok dicsőséget látott csatatéren.

A csapat a rájátszás következő fordulójában, a Ferencvárost fogadta volna hazai pályáján, ezen a pénteken. A méltatlan körülmények és a kapusai elveszítése miatt, a mérkőzést elhalasztották június 30-ára.

A súlyos vereség után a pénteki hazai meccs elmarad
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában