röplabda

2021.03.15. 21:21

Nem sikerült Eb-re jutni, tanulni kell a vereségből

Az elmúlt hétvégén a horvátországi tengerparti városban a MEVZA-tornán lépett pályára az U17-es fiú röplabda-válogatott.

Gróf András

A viadalon, amely egyben Európa-bajnoki selejtező is volt Gőczi Dániel, Béres Mátyás és Tóth Kristóf személyében három, dunaújvárosi játékos szerepelt.

A csoportkört a mieink két vereséggel kezdték, de a harmadik meccsen diadalmaskodtak Izrael ellen.

Magyarország – Ausztria 0:3 (–17, –12, –17)

Magyarország: Zarka, Eperjesi 6, Cziczlavicz 3, Varga P. 10, Székely 1, Tóth G. Csere: Béres, Tálos (liberók), Tóth K., Gőczi, Szabó M. 3, Sütő 5.

Magyarország – Csehország 0:3 (–15, –17, –16)

Magyarország: Eperjesi 1, Cziczlavicz 2, Varga P. 12, Sütő 1, Tóth G. 7, Tóth K. 1. Csere: Tálos (liberó), Gőczi 4, Székely 6.

Magyarország – Izrael 3:1 (24, 15, –20, 20)

Magyarország: Eperjesi 2, Cziczlavicz 11, Varga P. 26, Székely 1, Tóth G. 5, Zarka 7. Csere: Béres 1 (liberó), Gőczi 8, Sütő 6.

Az Eb-selejtező kvalifikáció második körét jelentő 5. helyért ismét Izrael következett, amely Szlovákia legyőzésével szerzett jogot a helyosztón való szereplésre. A magyar csapat szimpatizánsai az előző napi győzelmet követően joggal bíztak a sikerben, ám ezúttal vereség lett a vége, ami szerte foszlatta az Eb-álmokat.

Magyarország –Izrael 0:3 (–22, –22, –18)

Magyarország: Sütő 4, Cziczlavicz 2, Varga P. 13, Gőczi 9, Tóth G. 4, Zarka 2. Csere: Béres, Tálos (liberók), Eperjesi, Székely 1, Tóth K. 2, Szabó M. 1.

Három dunaújvárosival szerepelt a válogatott
Fotó: hunvolley.hu

A magyar együttes szövetségi edzője, a dunaújvárosi csapat irányítója, Tomanóczy Tibor volt, aki így értékelt a hely­osztót követően: – Azt gondolom, hogy a két csapat közel azonos szinten van, viszont a mai összecsapásra jobban felpörögtek az izraeliek. Sokkal koncentráltabbak, összeszedettebbek voltak. Nagyon jól kistatisztikázták azt, hogy Varga Pétert ki kell szedniük a játékból, aki ugye előző nap kulcsfontosságú szerepet vállalt a győzelemben. Azt gondolom, hogy nem lehet levenni a terhet sem a játékosokról, sem rólunk, vezetőkről. Igenis tanulnunk kell ebből a vereségből, és nagyon sok munka vár ránk az elkövetkezendő időszakban, hogy utolérjük legalább a MEVZA csoportnak a középmezőnyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában