vízilabda

2021.03.04. 20:48

Már a Róma ellen készülnek

Több mint harminc alkalommal rezgette meg az ellenfél hálóját a DUE-Maarks Graphics csapata a szerda esti, Honvéd ellen lejátszott bajnoki találkozón (31–2).

Szabó Szabolcs

2021.03.03. DUE Maarsk Graphics- Budapest Honvéd Sport Egyesület felnőtt női vízilabda bajnoki mérkőzés Fabó Éva Sportuszoda Dunaújváros Fotón: Mihók Attila, Sajben Nikolett Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

– Ilyen felkészült és masszív, erős csapattal az idei évben még nem találkoztunk. Szinte alig kaptunk levegőt a medencében, ezért próbálkoztam szakaszosan hat-hat játékost cserélni. Sajnos, ma nekünk egyáltalán nem ment a játék – fogalmazott a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Rottler Antal, a BHSE vezetőedzője.

– A meccs előtt megbeszéltük, hogy próbáljuk megakadályozni a szélről beérkező labdákat, és támadásban minél többet mozogni, megcsinálni az elzárásokat. Próbálkoztunk, ám meg kell jegyeznem, hogy ilyen játékvezetés mellett azért elmegy a játékosok kedve a vízilabdától... – értékelte a harminchárom gólt hozó találkozót Bálint Rebeka, a Honvéd játékosa.

Mihók Attila: – Ez volt az utolsó mérkőzésünk a Róma elleni Euroliga-negyeddöntő visszavágója előtt, így próbáltunk olyan egyéni és csapatmegoldásokat próbálgatni, amelyre azon az összecsapáson majd építhetünk. Motiváltan játszottunk, az általam kért munkát elvégezték a lányok, szóval elégedett voltam a látottakkal.

Sajben Nikolett: Jól éreztük magunkat a medencében
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A meccset 3 góllal záró Sajben Nikolett elmondta: – Fontos volt ez a találkozó, hogy élesben készülhessünk a Róma ellen. Jól éreztük magunkat a medencében, mindenki odatette magát. Remélhetően a jövő héten tovább folytatódhat a csapatunk menetelése.

Kérdésünkre a következő napok menetrendjéről Mihók Attila kifejtette: – A válogatottban érdekelt játékosaink csütörtökön kapták meg a koronavírus elleni második oltást. Ennek hozadéka még nem ismert. A hétvégén pihennek a lányok. Várhatóan hétfőn megkapjuk az Euroliga-negyeddöntőre érvényes protokollt a beköltözésről és a tesztelésről, ez meghatározza majd a jövő heti programunkat. Úgy tervezzük, hogy hétfőtől péntekig a korábbi edzésprogrammal készülünk a Római elleni találkozóra.

A 15. forduló további eredményei: BVSC-Zugló – Hungerit Szentes 11–2, FTC-Telekom – UVSE-Hunguest Hotels 7–15, Tatabányai VSE – III. kerületi TVE 7– 11.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában