Dunaújváros

2021.03.03. 20:57

Jovovity Budaörsön folytatja

Ljubomir Obradovic szövetségi kapitány megnevezte a március 19–21-én sorra kerülő győri olimpiai selejtezőtorna előtt bő, 24 fős keretét.

Gallai Péter

20191019 Dunaújváros Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) - Gárdonyi Női Kézilabda Akadémia U19 NB I/B női kézilabda mérkőzés A képen: Jovovity Jovana (2) Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella

Közülük hatan szerepelnek magyar klubcsapatban, így Jovana Jovovity is, aki idáig a Dunaújvárosi Kohász játékosa volt, azonban a szezon hátralévő részét már az NB I/B nyugati csoportját vezető Budaörs együttesében tölti.

Megköszönték az újvárosi vezetők partnerségét

Jovovity klubot váltott, az NB I/B nyugati csoportját vezető Budaörshöz igazolt
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A klub honlapjának tájékoztatása szerint Jovovity – aki részt vett a decemberi Európa-bajnokságon is – az eredeti tervek szerint 2021 nyarán helyezte volna át székhelyét Budaörsre, ám az élet úgy hozta, hogy a szakmai stáb már idén elkezdheti beépíteni a feljutásért harcoló keretbe. Mindezért megköszönték a dunaújvárosi vezetésnek és a játékos képviselőinek partnerségét.

Jovovity kézilabdázó édesanyja hatására 2011-ben Szerbiában köteleződött el a sportág iránt. 2017-ben lett a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia játékosa, ahol az utánpótlásból indulva az NB II-n és az NB I/B-n át szorgalmasan végigjárta a ranglétrát. 2018 októberében lépett először pályára a Kohász NB I-es felnőttcsapatában. A magyar felmenőkkel rendelkező játékos 2019 januárjában Cserna Gábor akkori polgármester előtt tette le a magyar állampolgársági esküt, azonban végül a szerb nemzeti csapatot választotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában