Drámai pontszerzés

2021.03.03. 21:10

Egy híján félszáz gólig jutottak a rácalmásiak a Kisbér ellen

Közel ötven gólig jutva, hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a megyei nőikézilabda-bajnokság 13. fordulójában a Kisbér KC ellen a Rácalmás SE csapata.

Gróf András

Jánosházi Mónika lefújás előtt két másodperccel szerezte meg tizedik gólját, amely egy pontot jelentett a DAC-nak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Rácalmás SE – Kisbér KC 49–23 (25–12)

Rácalmás: Kovács Anikó (Kálmán Lina, Nyüsti) – Varga 5, Osztotics 4, Szabó D. 4, Panyik 8, Sárközi 1, Farkas 14, Szabó G. 9, Koncz 4. Vezetőedző: Pók Ferenc.

Az eredményből is kitűnik, a találkozón nem volt egy súlycsoportban a két gárda. A hazaiak hamar eldöntötték a két pont sorsát, már az első félidőben is negyedszáz gólig jutottak. Pók Ferenc tanítványai a második játékrészben is folytatták a gólgyártást, végül 26 gólos sikert arattak. A Rácalmás SE tizenegy mérkőzés után 14 ponttal a harmadik helyen áll a tabellán. Farkas Zsanették legközelebb március 21-én a Dunaújvárosi AC ellen lépnek pályára. A hölgyeknél a vasárnapi játéknapon a Dunaújvárosi AC (DAC) szoros küzdelemben szerezte meg az egyik pontot a fehérvári FKC Senior ellen.

DAC – FKC Senior 28–28 (13–16)

Dunaújváros: Reszegi (Markovics, Balonyi) – Szűcs 6, Édl, Gaják 3, Jánosházi 10, Dömök, Kókai 3, Varga, Kaiser 1, Erdélyi 5, Tancsa, Bebesiné. Vezetőe.: Pavelekné Kovács Judit.

A vendégek kezdték jobban a meccset, a 3. percben már 4–0-ra vezettek, a szünetre pedig háromgólos fehérvári előnnyel vonultak a csapatok. A második játékrészben az egyenlítésért küzdött a DAC, ami az 59. percben Gaják Evelin góljával végre összejött. Drámaian alakult a végjáték: 59.13-nál újra betalált a Senior, ám Jánosházi Mónika két másodperccel a vége előtt egalizált, így megosztoztak a bajnoki pontokon a felek. A jelenleg 6. helyen álló DAC vasárnap a szintén 9 pontos Martonvásár otthonában folytatja a bajnokságot.

Jánosházi Mónika lefújás előtt két másodperccel szerezte meg tizedik gólját, amely egy pontot jelentett a DAC-nak
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A rácalmási hölgyekhez hasonlóan a férfiak is kitették magukért, a Rácalmás SE magabiztos sikert könyvelhetett el a velencei Tópart Team Handball gárdája ellen.

Rácalmás SE – Tópart Team 39–26 (20–9)

Rácalmás: Hruby (Hegedűs) – Szabó 3, Tóth T. 6, Horváth 5, Benke 4, Hajdók 3, Schmidt 2, Reichert 6, Szilágyi, Tóth M., Hajnal 1, Nagy 9, Somogyi. Vezetőedző: Princess Attila.

A bajnokságban harmadik Rácalmás március 6-án, szombaton hazai környezetben fogadja a Martonvásár együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában