Pentele Solar Kupa

2021.02.24. 18:35

Újra országos verseny lesz uszonyosúszók számára

Vasárnap délelőtt 9 órától a Fabó Éva Sportuszodában a Búvársuli Sportegyesület és a Magyar Búvár Szövetség szervezésében a Pentele Solar Kupa uszonyosúszó-versenyen ugranak vízbe a Dunaújvárosba érkező sportolók.

Horváth László

Dunaújváros – Az idei első alkalommal rendezett országos megmérettetésen szinte az összes korosztályban rajthoz állnak a versenyzők – mondta lapunknak a program előzetesében Gurisatti Róbert főszervező a Búvársuli Sportegyesület képviseletében, mint a verseny házigazdája.

Az idei első megmérettetést Egerben rendezte volna a szövetség, de ez nem jöhetett létre. A dunaújvárosi egyesületet érte a megtiszteltetés, hogy otthont adhasson ennek. Bár az idő szorította a szervezőket, szerencsére új támogatóként a verseny névadójának támogatásával sikeres rendezvényt bonyolíthatnak le.

Tassó Zoltán, a Pentele Solar Group igazgatója (j) szerdán átadta a támogatói oklevelet a Búvársuli vezetőjének, Gurisatti Róbertnek

Sajnos a rendezvény ezúttal sem látogatható a nagyközönség számára, de különlegességként szolgálhat, hogy az interneten keresztül élőben követhetik a versenyt az érdeklődők számára, valamint a helyi televízió is felvételt készít az eseményről. A búvárszövetség honlapján és a Búvársuli közösségi oldalain megtalálhatóak az elérhetőségek és egyéb információk.

A Búvársuli ismét országos versenyen bizonyíthat, amit Dunaújvárosban rendeznek vasárnap Fotók: Horváth László

A verseny névadója, a Pentele Solar Group képviselőjeként Farkas Péter operatív igazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy a cégcsoport fontosnak tartja a rendezvény támogatását, hiszen a tulajdonosi kör, valamint a vállalat dolgozóinak többsége Dunaújvárosban nőtt fel, és él jelenleg is. Így érzelmi alapon is kötődnek a helyi sport­eseményekhez. Az igazgató hozzátette, hogy a támogatás pozitív döntésénél figyelembe vették és kiemelkedő hangsúlyt kaptak a gyerekek, továbbá az olyan rendezvények, ahol számukra kiemelt szereplési lehetőség jut.

– Mivel a régió és az ország egyik meghatározó szereplője vagyunk, ezért a későbbiekben is szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten sportrendezvényeket, illetve kiemelten a fiatalok lehetőségeit támogatni – hallhattuk még a kupa névadójának további elképzeléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában