jégkorong

2021.01.01. 08:28

Szoros vereség az évzárón

Nagy küzdelemben szenvedett 3-2-es vereséget az UTE elleni hazai összecsapáson a Dunaújvárosi Acélbikák együttese.

acélbikák

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az Újpest elleni hazai összecsapással zárta a 2020-as esztendőt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában, s bár a két gárda eddigi meccseit rendre a helyiek nyerték idén, az elmúlt hetek formája alapján inkább a lila-fehérek számítottak az esélyesebbnek – írja az Acélbikák weboldala.

A kezdésre nem igazán lehetett panasza egyik félnek sem, a DAB és az UTE is keményen beleállt a meccsbe, s mivel a kiegyenlített játékot hozó első felvonásban mindkét csapat igyekezett jól megszervezni védekezését, nem sok dolga volt a kapusoknak. A harmad derekához közeledve elkezdtek ébredezni a támadó egységek is, de Bacashihua és Duschek is hozta a védéseket, így sokáig nem változott az eredmény. A 16. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, s bár ebből Dansereau szólózhatott, a ziccer kimaradt, ráadásul az ellentámadásból Benk vette be a hazai kaput, így az első harmad után egygólos újpesti fórral vonultak pihenőre a csapatok (0-1).

A második felvonást nagyobb lendülettel kezdték az Acélbikák, meg is volt a lehetőségük az egyenlítésre, ám hiába vezethették rá hárman is egy újpesti védőre a pakkot, az utolsó passz nem jött össze, míg az ellentámadásból Just tálalt Bodó elé, s mivel ő nem hibázott, a 28. percben megduplázta előnyét a lila-fehér alakulat (0-2). A Bikák nem adták fel, küzdöttek becsülettel, Turcotte, majd Pinczés ziccere is kimaradt, de a 35. percben Dansereau már nem hibázott emberelőnyből, így újra teljesen nyílt lett a meccs (1-2).

A harmadik húsz percben az Újpest semmi kockázatot nem vállalt, stabilan őrizte ketrecét, mely előtt Duschek is stabilan állt, így hiába a helyzetek, csak nem akart összejönni a remélt egyenlítő találat. Az 54. percben még nehezebb helyzetbe kerültek a Bikák, mert Rafaj jól eltalált lövése is utat talált a hazai kapuba (1-3). Az 57. percben ráadásul emberhátrányba kerültek az Acélbikák, ám ebből Dansereau lőtt bravúros gólt, így újra felcsillant a pontszerzés lehetősége (2-3). A Bikák sajnos újra emberhátrányba kerültek, de Mazurek kiállítása alatt hiába váltotta mezőnyjátékos Bacashihuát, az eredmény már nem változott, így a küzdelmes összecsapás végén az UTE örülhetett a 3-2-es győzelemnek.

DAB – UTE 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

DAB: Bacashihua – Kovács (2), Pozsár, Dansereau 2, St. Pierre, Szappanos (1) – Jakabfy, Vuorijärvi, Azari, Mazurek, Turcotte – Dósa, Lencsés, Németh, Pihlqvist, Török – Gebei B., Subotic, Gebei G., Odnoga, Pinczés O. Vezetőedző: Leo Gudas.

UTE: Duschek – Horváth A., Stadel, Benk 1, Bodó 1 (1), Just (2) – Kiss, Selan, Lamoreaux, Szabad, Vincze – Kovács, Varga, Nemes, Sikorcin, Vorobjev – Banga, Szécsi, Godó, Horváth Á. (1), Rafaj 1. Vezetőedző: Virág Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában