újabb erőfelmérő

2021.01.15. 09:30

Elszánt ellenfél érkezik ma este Dunaújvárosba

A futsal NB I 16. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata 19 órától a Debrecent fogadja zárt kapuk mögött. Az eseményt az érdeklődők a hagyományos online stream csatornán követhetik nyomon.

Balogh Tamás

Dorogi Benjáminék (b) újra megpróbálják a bravúrt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Miért elszánt a Debrecen csapata? Amióta ismerjük a fiúkat, mindig előremutató játékkal jelentkeztek, akiknek a döntetlen megszerzése nem sok örömet okozott. Ebben a szezonban melléjük állt a szerencse, és korábban nem tapasztalt módon tudták megerősíteni a keretüket. Kemény munka után Elek Gergő vezetőedző végre a kedvére való szellemű és eredményes teljesítményt produkáló csapattal lepte meg a futsal szakmát. Az eddig bemutatott teljesítmény után már senkit sem lepett meg az a reálisnak tűnő elképzelésük, amivel a dobogót tűzték ki az elérhető céljukként. Ebben a törekvésükben két fontos riválisuk akadt: a Kecskemét és a Veszprém. Ezek is a szemünk láttára váltottak tempót, és váltak a korábbinál értékesebb csapattá.

Legutóbb, kedden sokak számára váratlanul, a magára talált Fradi lassította be a futásukat 5–4-es győzelmükkel. Egy újabb pontveszteséget aligha engedhetnek meg maguknak a debreceniek, ezért valószínűleg nem a legfrissebben, de óriási akarással lépnek pályára az újvárosiak ellen.

Dorogi Benjáminék (b) újra megpróbálják a bravúrt
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

És mit léphet erre a Dunaújváros? Nyilvánvalóan nemcsak az eddigi leckét mondja fel újra, hanem komoly, szisztematikus, a DEAC játékát kielemezett munka után lép pályára. A november eleje óta tartó sorozatban több évre való tanulási folyamatot igyekeznek belesűríteni, miközben a soron következő felnőttjátékosokkal szemben kell (szinte egyik napról a másikra) az érthető módon hiányzó rutinjukat megszerezni. Gyakran emlegetünk kiváló képességű labdarúgó-egyéniségeket, akik az életkorukhoz képest nem elvárható remek teljesítménnyel előbb hirtelen beilleszkednek az előttük járó korosztályú csapatba, majd további szerencsés esetben onnét is kiemelkedve lesz belőlük híres, élvonalbeli játékos.

Arra viszont kevés példa van, hogy szinte egy csapatnyi játékosnak kelljen egyszerre helytállnia a férfimezőnyben. Elképzelhető a siker beérése, de hogy az nem lesz egy sétagalopp, az már egészen biztos. Facskó József, az edzőjük vezetésével erre tesznek kísérletet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában