Jégkorong

2021.01.28. 21:36

DAB: újabb hazai vereség

Talán az utolsó lehetőség? Tehették fel a kérdést a találkozó előtt a dunaújvárosi szurkolók. Ugyanis, ha a Titánok nyernek, akkor hét ponttal meglépnek a DAB elől, és akkor már minimálisra csökkennének az Acélbikák esélyei a rájátszásba kerülésre. Nyertek.

Agárdy Csaba

2021.02.28. Dunaújváros Acélbikák-Fehérvári Titánok felnőtt férfi jégkorong mérkőzés Erste Liga Dunaújváros Jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits ENikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A dunaújvárosi védelemből már hosszabb ideje hiányzik Hruby Gellért és Mestyán István sérülés miatt. Legutóbb a Vasas ellen kéztörést szenvedett a DAB legeredményesebb támadója, Dansereau Keegan, heteket ki kell hagynia. Ezzel megbomlott az Acélbikák első sora. Dansereau helyett St. Pierre és Szappanos mellé Török Viktor került.

DAB – Titánok

2–5 (1–2, 0–1, 1–2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kókai, Rencz, Kis-Király, Kövesi.

DAB: Bacashihua – Kovács B., Pozsár, St Pierre, Szappanos, Török – Gebei B., Vuorijarvi, Gebei G. (1), Mazurek (2), Turcotte 2 – Dósa, Jakabfy S., Azari, Németh P., Pihlqvist – Jakabfy Cs., Lencsés, Pinczés O., Subotic, Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas.

Titánok: Gyenes – Erdély, Reiter 1, Császár (2), Luusuaniemi, Tiainen 1 – Kóger, McNulty 1, Balogh, Dézsi, Madácsi – Dobmayer, Vas (1), Almási (2), Kovács A. 2, Németh K. (1) – Nagy Á. (1), Rétfalvi, Vincze, Yakimchuk (1). Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

David Mazurek (középen) két gólpasszt „termelt” tegnap este a székesfehérváriak ellen
Fotó:Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de utána kiegyenlítetté vált a játék. Inkább mezőnymunka folyt, nagy helyzetek nem alakultak ki, mivel a kapuk előtt mindkét oldalon be-becsúszott egy-egy hiba. A harmad második felében azután felgyorsultak az események, a tempó nagyobb lett, három gól is született. A DAB szempontjából nagyon bosszantó volt, hogy 1–1-es állásnál a Titánok az utolsó másodpercben szerezték meg a vezetést (1–2).

A második játékrészben a DAB sok helyzetet kidolgozott, lehetősége volt nemcsak az egyenlítésre, hanem a fordításra is. Azután a 35. percben Tiainen egy emberelőnyös helyzetben növelte csapata előnyét (1–3).

Az utolsó harmadból huszonhat másodperc telt el, amikor Turcotte visszahozta az Acélbikák reményeit, de tizenhat másodperc múlva már újra két góllal vezettek a vendégek. A vége újabb dunaújvárosi vereség lett (2–5).

Tokaji Viktor a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője lett

Újabb dunaújvárosi szakember került a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatához. Az eddigi vezetőedzővel, David Allisonnal a klub szerződést bontott. Helyére a dunaújvárosi hoki legendája, Tokaji Viktor került. „Toki” a felnőttek között a Dunaferrben 1993 és 2006 között szerepelt. A 222-szeres válogatott védő korábban már dolgozott két évet az Extraligában, a MAC-nál volt Majoross Gergely segítője. A miskolciak szakmai stábjában így már három egykori dunaújvárosi játékos szerepel: a másodedző Strenk Hunor, amíg a kapusedző Farkas Tamás. A csapatban pedig ott van az egykori Acélbikák közül Kiss Dániel, Galanisz Nikandrosz, Vas János és Magosi Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában