vízilabda

2021.01.21. 21:30

Az UVSE ellen minden mérkőzés rangadó

Miközben a magyar női pólóválogatott az olimpiai kvótáért küzd, a hazai klubcsapatok az Olimpia Kupában játszanak.

Szabó Szabolcs

A dunaújvárosiak hazai medencében kikaptak a Ferencvárostól, majd magabiztosan verték a Honvéd gárdáját. A hely­osztók első körében, a Piros csoportban az Eger bizonyult jobbnak, 15–10-re győztek az újvárosiak ellen.

Sajben Nikolett remek lehetőségnek tartja az Olimpia Kupát Fotó: DFVE

A csoport következő körében, ma este fél héttől a DUE Maarks Graphics együttese a régi nagy rivális UVSE gárdáját fogadja.

Az Olimpia Kupának különösebb tétje nincs, célja a hazai élvonalbeli klubok játékosainak éles meccsterhelése, a felkészülés támogatása. Az utóbbi évek találkozóit tekintve azonban így pikáns meccsnek ígérkezik a ma esti Újváros–Újpest derbi. A leginkább meghatározó játékosok a válogatott miatt mindkét együttesből hiányoznak, így a korábban kevesebb lehetőséget kapott pólósok most bizonyíthatják, ott a helyük a csapatban. A közelmúltban a Dunaújváros többször is megtréfálta fővárosi riválisát. Tavaly ősszel a Magyar Kupában is diadalmaskodtak Mihók Attila tanítványai. A ma este fél hétkor kezdődő találkozót Vogel Gábor és Szentkereszti Gabriella vezeti majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában