megható köszöntés

2020.12.22. 22:05

Könnyes és boldog ünneplés

Kitörő örömmel és lelkesedéssel fogadták kedden délután a tornászok Európa-bajnokságáról nagy sikerekkel hazatérő dunaújvárosi delegációt.

Gallai Péter

2020.12.22. Az Eb-ről hazaérkező tornászlányokat köszöntötték Dunaújváros Tornacsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A tornacsarnokban számos és izgatott tornászpalánta várta a hőseit, akik a törökországi Eb-n szerepeltek.

A junioroknál Mayer Gréta harmadik lett a csapattal, a szerenkénti döntőkben gerendán ezüst-, talajon bronzérmes. A felnőttcsapat Kovács Zsófiával és Makovits Mirtillel szintén harmadik lett, Kovács ugrásban és fele­más korláton is Európa-bajnoki címet szerzett, sporttörténelmi tettet végrehajtva. Az edzőikkel, Trenka Jánossal és Badics Rékával belépő lányokat ováció és vastaps fogadta, hogy aztán a kis palánták átadják ajándékaikat.

S Kedden délután meghitt és megható ünnepség keretében köszöntötte a tornaszakosztály a vasárnap véget ért Európa-bajnokságon fantasztikusan szerepelt versenyzőit és edzőit. Így a sporttörténeti tettet végrehajtó, kétszeres egyéni Európa-bajnok, csapatban harmadik Kovács Zsófi át (balra), a felnőttcsapattal szintén bronzérmet szerzett Makovits Mirtillt (jobbra), valamint a juniorok között szereplő Mayer Grétát (középen), aki egyéniben egy ezüst- és egy bronzérmet, a csapattal pedig harmadik helyet szerzett a kontinensbajnokságon. A trénerek közül Trenka János és Badics Réka volt a delegáció tagja, akiket szintén ünnepeltek
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Elsőként Tóth Andrea, a szakosztály elnöke üdvözölte őket meleg szívvel, majd Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester köszöntötte a delegációt. Előbbi kifejezte minden dunaújvárosi nevében büszkeségét és gratulációját az eredményért, amit a versenyzők edzőikkel együtt elértek. Majd egy olyan nagyméretű televíziót adtak át, ami az elvégzett gyakorlatok kielemzésében nyújt nagy segítséget.

Megható pillanatoknak, könnyes öleléseknek is tanúi lehettünk

Mátyás Gábor, az egyesület elnöke hangsúlyozta, a sportolók nagyon sok ember karácsonyát aranyozták be ezzel a fantasztikus teljesítménnyel, így csodásan sikerült zárni az évet. Elmondta, az egyesület nincs könnyű helyzetben, hiszen elveszítette névadó támogatóját. Azonban ezek az események azok, amik átsegíthetik őket a nehézségeken, hogy a jövőben Dunaújvárosi Központi Sportegyesület néven működő klub a következő években is hasonló sikereknek örvendhessen.

A szakosztály lelkes tagjai mellett a város vezetői is képviseltették magukat kedden

Kovács Zsófia szerint nagy öröm és boldogság, hogy a felújított dunaújvárosi tornacsarnokban köszöntötték, amely elkészült, hála az államtitkárságnak, az NSK-nak és a Magyar Torna Szövetségnek.

Csodáló tekintettel figyelték a gyerekek a példaképeket

A hivatalos rész után megható percek következtek, a lányok elővették és mindenkinek megmutatták csodálatos érmeiket, a kisebb és nagyobb gyerekek pedig nagy öleléssel és bizony nem egyszer könnyezve ölelték meg példaképeiket és büszkeségeiket.

Nagy izgalommal várták a legkisebbek is a hőseiket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában