Röplabda

2020.11.22. 21:03

Utánpótlás-bajnokságok felfüggesztve

A Covid-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében a Magyar Röplabda Szövetség november 18-tól felnőtt- és utánpótlás-bajnokságaiban, illetve az általa szervezett sportrendezvényein további intézkedésig a következő döntéseket hozta.

Gróf András

Fotó: Zsedrovits Eniko

A 2020/2021. évi NB I és Extraliga, valamint a Magyar Kupa versenysorozata az elfogadott, módosított halasztási és jelentési protokoll alapján a továbbiakban is folytatódjanak, amíg a felettes szervek erre lehetőséget biztosítanak. A Magyar Kupa versenysorozatának döntője a lebonyolíthatóság érdekében 2021. március 12–14-én kerül megrendezésre, azzal a változtatással, hogy elődöntő-döntő rendszerű final four formájában tartsák meg. Ennek érdekében a versenybizottság által javasolt versenynaptár és versenykiírás változásait elfogadták.

A felnőtt NB II-es bajnokság folytatásának lehetőségéről a bajnokságban szereplő csapatok megkérdezése után születik majd döntés. Az utánpótlás-bajnokságokat (U19-U11) november 23-tól kezdődően felfüggesztik január 15-ig. Az elkövetkező napokban el kell készíteni a versenykiírás-módosításokat, amiknek segítségével a felfüggesztést követően lebonyolíthatóak lesznek az utánpótlás-bajnokságok. A tervezetnek tartalmaznia kell az utánpótlásra vonatkozó PCR tesztelési protokoll elképzeléseket, valamint az egészségügyi szűrésekre vonatkozó ajánlásokat. Az edzések a helyi adottságoknak és a kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően, a járvány­ügyi előírások szigorú betartásával folytatódhatnak.

Az NB I-es csapat szerdán itthon lép pályára
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr SE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor a következőket mondta a döntést követően.

– Ezen a hétvégén csupán az NB II Nyugati csoportjában szereplő U21-es csapatunk lépett pályára Zalaegerszegen, a többi mérkőzést már lemondtuk. A felnőttegyüttesünknek szerdán le kell játszania a Kistex elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágóját, a zárt kapuk mögött megrendezendő találkozó 18.30 órakor kezdődik itthon. A november 28-ra tervezett Debreceni EAC elleni extraligás hazai bajnoki meccset azonban biztos, hogy későbbi időpontra halasztjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában