tánc vérpezsdítő ritmusokra

2020.10.01. 19:41

Zumba dobta fel a hangulatot

A válogatott-összetartás miatt szünet van a női kézilabda-bajnokságban, így most több lehetőség van azokat a dolgokat gyakorolni, amiket a sűrű versenynaptár miatt a meccsek között nem nagyon lehet. A csütörtök reggeli tréning egészen különleges volt.

Gallai Péter

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Legközelebb október 9-én, pénteken hazai pályán játszik a Dunaújvárosi Kohász KA együttese, amikor az MTK Budapestet fogadják Vágó Attila tanítványai. Aki tegnap reggel meglepetéssel várta a lányokat. No, nem plusz futókörökkel, vagy egyéb feladatokkal, hanem az irányítást egy táncpedagógus zumbaoktatónak, Szerecz Róbertnek adta át.

Aki azt gondolná, ez amolyan laza mozgás volt, téved, mert alaposan megizzasztotta a játékosokat, az első félórában erősítettek, aztán jöhetett a tánc vérpezsdítő ritmusokra.

Rendhagyó, zenés, táncos edzés volt a DKKA csapatánál

– Most először foglalkoztam sportoló lányokkal, de nagyon jól éreztem magam, és láttam, hogy ők is. A lányok nagyon felszabadultan zumbáztak, szuperek voltak, le a kalappal előttük – árulta el a táncpedagógus.

Kiderült, a Kohász macedón beállója, Sanja Dabevska, a montenegrói kapus, Anastasia Babovic, és Barján Bianka óriási zumbakirálynők, az első sorban bulizták, dolgozták végig az edzést – ami Vágó Attila szerint terhelésben az eredetileg tervezett edzéssel egyenértékű volt. Óriási mosollyal az arcán igyekezett követni a mozdulatokat Mihály Petra is. Theodora Moutsogianni pedig különösen nagy lelkesedéssel vett részt a csípőtekergetős gyakorlatokban. Az edzés végére póló nem maradt szárazon, mégis rettentő feldobott volt a társaság.

– Máskor is szeretnénk ilyen edzést! Szuper volt a zene és jó volt végre bulizni egy kicsit, hiszen a besűrített bajnokság és a koronavírus-járvány miatt erre elég kevés lehetőségünk van – jelentette ki Barján Bianka, akivel társai is egyetértettek.

– Megpróbáltuk színesíteni a programot, hogy feldobjuk a hangulatot. Voltak benne saját testsúlyos elemek, komoly lábmunkák, nagyon komplex volt, de a legfontosabb célt elértük: kiszakítottuk a játékosokat a hétköznapok monotonitásából: edzés, labdás edzés, videózás, háromnaponta mérkőzés, nagyon sűrű a program – tette hozzá Vágó Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában