Az UTE ellen törleszteni

2020.10.22. 09:30

David Leger csapata a Megyeri úton folytathatja a pontgyűjtést

Bár a vírushelyzet az utolsó pillanatokban is átírhatja az éppen aktuális versenynaptárt, a lapzártánkkor érvényes menetrend értelmében ma 18 órakor Újpesten, a Megyeri úton korcsolyáznak jégre az Acélbikák.

Szabó Szabolcs

20190822 Dunaújváros Dunaújvárosi Acélbikák-Újpest Icehockey Team Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Dunaújváros/Budapest

Nem kezdte jól az idei szezont az Acélbikák csapata. A David Leger által kormányzott együttes eddig három meccset játszott az Erste Ligában, és jelenleg két pontja van. Azariék hazai jégen hosszabbítás után gyűjtötték be a két bajnoki pontot a roppant erős, bajnoki trófeára törő Brassó ellenében.

A másik két találkozón is Erdélyből érkezett az ellenfél. A mérkőzések összképe alapján elmondható, hogy a Gyergyószentmiklós és a Csíkszereda ellen sem volt esély a pontszerzésre.

Azari Zsolt ponterős játékára is nagy szüksége lenne a Bikáknak

Hozzá kell tenni, hogy a Bikákat a legrosszabb szakaszban érte a koronavírus, a felkészülés hajrájában kellett közel három hétre leállnia a csapatnak, így érthető, hogy még nem pörög 100 százalékon az újvárosi csapat, amelytől azonban a szurkolók jóval többet várnak a folytatásban.

Ma 18 órakor a Megyeri úton az Újpest ellen kellene újabb bajnoki pontokat begyűjteni Szappanoséknak. Mindez nem ígérkezik egyszerűnek. Bár az UTE kerete jelentősen átalakult a nyári szünetben, a gárda összességében nem gyengült. Sőt, az újpesti klub a napokban jelentette be, hogy a lila-fehéreknél folytatja a külföldről hazatérő tehetség, Szabad Kevin is. A jegkorongblog.hu szakportál gyűjtése szerint a 23 éves jégkorongozó az ifjúsági és a junior éveit a Vienna Capitals színeiben töltötte, ahol a 2016/17-es szezonban egy mérkőzés erejéig az EBEL-ben is jégre léphetett, ennek köszönhetően osztrák bajnoknak vallhatja magát.

A következő idényben a bécsiek Erste ligás farmcsapatát erősítette, ezt követően a szlovák extraligás MAC Újbudában jégkorongozott hosszabb ideig, miközben a Vasasban is volt néhány meccse. A 2018/19-es szezon végét már az EBEL-es Villachban töltötte, majd a következő évadban az Alpesi ligás Klagenfurt II-ben hokizott.

David Leger trénernek volt ideje rendezni a sorokat

Itt 44 mérkőzésen 4+10 pontot ért el. A Kohász némi mentális teherrel is küzd, hiszen tavaly, választóként söpréssel esett ki a rájátszásból. Az UTE mind a négy találkozót simán hozta. Ami pozitívum lehet: David Legernek az utóbbi napokban volt lehetősége összerakni a sorokat, gyakorolni a speciális játékot, és elhitetni a csapattal, hogy képes győzni, ebben a valóban kemény mezőnyben. Másrészt, a tavalyi szezon remek eredményeiben jelentős szerepet játszott Garret Hughson hálóőr. Az ő formajavulása is sokat jelenthet a Bikáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában