Ismét zárt kapuk mögött játszik a DKKA

2020.09.15. 21:10

Újabb fontos találkozó, amit meg kell nyerni

A Siófok elleni, papírforma-vereség után szerdán 18 órától Rácalmáson ismét egy olyan mérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász KA kézilabdacsapatára, amit bármi áron, de meg kell nyerni a Boglári Akadémia-SZISE ellen.

Gallai Péter

Fotó: LI

Siófokon több kulcsjátékos, köztük Kazai Anita is pihenőt kapott, ő azt mondta, a lelátóról nézni a meccset nem egy kellemes érzés. – Persze, hogy rossz volt onnan figyelni a lányokat, hiszen nekem a pályán van a megszokott helyem, és szívem szerint ott segítettem volna. Egyébként láttam ügyes és jó dolgokat annak ellenére, hogy a két csapat nem volt egy súlycsoportban. Ezekre a pozitív dolgokra kell építkezni – mondta.

Kazai Anita újra a pályán lesz a szerdai meccsen
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A szerdai találkozóra térve kemény és hajtós összecsapásra számít Kazai. Bár megjegyezte, számukra a szezonban olyan, hogy nagyon könnyű mérkőzés, nem is lesz.

– Nincs ezzel semmi baj, fiatal együttesként nekünk is harcosan kell beleállni a találkozóba, a maximumot nyújtva nem lehet kérdés a győzelmünk – tette hozzá.

Szerdai riválisunk – a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Szent István SE összevont gárdája – hasonlóan a Kohászhoz, három forduló után egy győzelemmel és két vereséggel áll. Tizenegy góllal nyertek a Békéscsaba ellen, 35–28-ra kikaptak Érden és 31–29-re az általunk legyőzött Szombathelytől.

Egyébként a szerdai forduló is csonka lesz, ugyanis a Kisvárda együttesénél is felmerült a koronavírus gyanúja, ezért elmarad az MTK elleni találkozójuk. A hazai csapat több tagja a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatja, a teljes együttes teszteredményeire vár a klub. A Kisvárda a mérkőzés elhalasztását kérvényezte, amelyet az MTK elfogadott, majd az MKSZ jóváhagyott – áll a szövetség közleményében.

A további párosítás: Siófok–Alba Fehérvár (kedden este játszották), Ferencváros–Békéscsaba, Szombathely–Győr, Érd–Debrecen, Mosonmagyar­óvár–Vác.

A Dunaújvárosi Kohász az eredeti kiírás szerint vasárnap Győrben játszana legközelebb, de információink szerint azt a meccset elhalasztják, ugyanis a kisalföldiek előző nap a Bajnokok Ligájában szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában