A szüret még odébb, de már az első fordulóban potyogtak a találatok a pályákon

2020.08.18. 23:06

Gólzáporos idénynyitó a megyei másodosztály déli csoportjában

Csak a Szabadegyháza úszta meg négy kapott gólnál kevesebbel az Előszállástól a Fejér megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság déli csoportjának hétvégi nyitányán. Az első forduló bajnoka a Vajta együttese lett, hiszen otthon tízet számoltak a Sárvíz ellen. A Mezőfalva is méretes zakóba futott bele Adonyban, és vereséggel rajtolt a Nagykarácsony is. A Baracs viszont a Seregélyessel szemben sziporkázott.

Balogh Tamás, Horváth László

Idegenben csak a szépítő találatra futotta a Mezőfalvának, az Adony összeszedetten, jó formában játszott, így megérdemelten írhatott három pontot.

Adony – Mezőfalva 6–1 (3–0)

Adony: Hamar – Budai, Bagóczki (Villás), Tamon (Varga), Vukajlovics, Nagy, Erdei, Kőkuti (Tóth N.), Nebucz, Balogh, Szántó (Kovács J.).

Mezőfalva: Antal – Balogh I., Balázs, Sümegi, Magos, Török, Bakos, Balogh D., Horváth, Mekota, Tonka.

Gólszerző: Szántó (5., 10., 82.), Vukajlovics (17.), Balogh (53.), Varga (78.), illetve Mekota (49.).

Már az első félidőben jelentős előnyre tett szert a hazai csapat. Az adonyi Szántó kétszer is megvillantotta a góllövő lábát. Először az ötödik percben a védelem mögé küldött labdából, majd a tizedik percben a vendégkapu elé beadott rúgásból egy becsúszóval szerzett találatokat. A harmadik gólnál az adonyi szögletből indult az akció. A keresztívelésből középre visszaadott labdát még védte a mezőfalvi kapus, de a kipattanóra érkező Vukajlovics a hálóba lőtt.

A pihenő után a pillanatnyi hazai védelmi hibát kihasználva a Mezőfalva szépített Mekota révén, 3–1. A folytatásban azonban újra ráerősített a hazai alakulat, és Szántó, illetve Balogh góljával, valamint Varga egy találatával állította be a végeredményt.

A mérkőzést követően az edzőket kértük értékelésre.

A fehér mezes Mezőfalva védelme ezúttal nem bírt az adonyi csatárokkal az első őszi bajnoki fordulóban Fotó: Horváth László

Mónos Zsolt az adonyiak részéről így fogalmazott: – Nem számítottunk ilyen nagy különbségű győzelemre, de azért bíztunk a három pont megszerzésében. Erősebb csapattal indítottuk az idényt, mert Iváncsáról igazoltunk játékosokat, valamint a tavalyi keretünk is megmaradt egészében. Célunk a mezőny felső szakaszában végezni. A harmadik, negyedik helyre várjuk a csapatot a szezon végére.

Bakos János Mezőfalva az alábbiakat mondta: – Voltak előjelek, de azért ekkora pofonra nem készültünk. Tudtuk, hogy nehéz lesz a mérkőzés. Sajnos eléggé hiányos gárdával futottunk ki a pályára, a kilencven perc során csak két kispados segíthette a taktikai megoldásokat. Sokan nyaralnak még és vannak játékosok, akiknek nincs kész az igazolásuk. Ez a csapat most ebben a formában erre volt képes ezen a találkozón.

Az adonyi Szántó (b) háromszor is betalált a mezőfalvi kapuba
Fotó: Horváth László

Nem sikerült jól a kezdés a nagykarácsonyiak számára sem, a polgárdiak magabiztos, taktikus játékkal vitték magukkal a pontokat a nagykarácsonyi sportpályáról az elmúlt vasárnap délután.

Nagykarácsony – Polgárdi 0–4 (0–2)

Nagykarácsony: Turi – Fülöp (Wadolowski), Kovács D., Mohácsi, Huszár, Rabijász (Kovács R.), Halasi (Tábi), Boros, Rácz, Szabó, Felföldi.

Polgárdi: Neizer – Csóka, Horgos, Perger, Devcsity, Csizmadia Sz., Csizmadia D. (Lukács), Borbás (Nagy L.), Lángos, Szabó M., Szabadi.

Gólszerző: Borbás (30., 42.), Horgos (65., 69.)

A Nagykarácsony csapata határozottan és gólra törően kezdett, de az ellenfele kontráira nem volt felkészülve, így aztán hátránnyal fordultak.

A második félidőre összeszedettebb hazai csapat futott ki a pályára, de az első fél­idő hibái ismét jelentkeztek. Újabb gólokat kaptak, de hatékony válaszra sem erejük, sem idejük nem maradt.

Mergl István nagykarácsonyi edző és csapatvezető
Fotó: Balogh Tamás

Így látták a saját mérkőzésüket a szakvezetők. Elsőként Mergl István, a vendéglátó nagykarácsonyi csapat vezetője és edzője.

– Tulajdonképpen jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos az első bekapott gól után be is fejeztük a megfelelő játékot, valamint hozzáállást. Nagyon gyengén futballoztunk, és az ellenfelünk sokkal szervezettebben játszott, mint mi. Jól ívelgettünk, de a befejezéseket elhibáztuk. A kontrákból pedig gólokat kaptunk. A Polgárdi megérdemelte a győzelmet. Remélem, hogy a héten sikeresek leszünk a második fordulóban.

 

Boros Benjamin, a hazaiak csatára az alábbiakat nyilatkozta lapunknak: – Őszintén szólva, még kevés időt töltöttünk el együtt az edzéseken. Az ellenfelünk stabil, összeszokott védekezést mutatott ellenünk, amivel megleptek bennünket, és azt nem tudtuk feltörni. Két egyéni hibából megszerezte a biztos vezetést a Polgárdi. A hibázókban ez mély nyomot hagyott, és ez akadályozta a jó játékukat a továbbiakban.

Boros Benjamin nagykarácsonyi csatár
Fotó: Balogh Tamás
Csizmadia Szabolcs, a polgárdiak csapatkapitánya

A Polgárdi csapatából Csizmadia Szabolcs csapatkapitánytól ezt hallottuk: – Szeretnénk egységesek és eredményesek lenni a szezonban. Az elején egy picit meg voltunk illetődve, de bíztunk magunkban és harcoltunk egymásért. Kifizetődő lett.

Perger András játékosedző: – Ezen a mérkőzésen megpróbáltuk a saját térfelünket lezárni, és gyors kontrákat vezetni, ami sikerre is vezetett. A végére egy kicsit elfáradtunk, de ezzel az eredménnyel maximálisan elégedettek vagyunk.

 

Szabadegyháza – Előszállás 1–3 (0–1)

Előszállás: Nagy – Németh, Ecsedi (Suplicz), Nyári, Béres, Czifra, Bognár M. (Balogh N.), Kercza, Horváth G., Reichardt (Czári), Romhányi.

Gólszerző: Szabó (76.), illetve Reichardt (36.), Balogh (74.), Czifra (91.).

További eredmények: Vajta – Sárvíz 10–0, Kálóz – LMSK Cobra Sport 4–0.

Baracson remekül sikerült a formaidőzítés, Bartók S. Barnabás triplázni tudott

A városkörnyéki csapatok közül a baracsiak első mérkőzésükön a Seregélyes együttesét fogadták, és fölényes győzelemmel indították az új idény őszi fordulóit.

Baracs – Seregélyes 5–0 (3–0)

Baracs: Hruby T. – Hepp, Rezes (Killer), Prókai (Sebestyén), Bartók S., Balogh (Nagy D.), Nagy E. (Takács T.), Éliás, Deli, Huber, Kőkuti.

Gólszerző: Bartók S. (8., 13., 90.), Nagy E. (35.), Balogh (51.).

A találkozó után Idei Szabolcs edző így értékelte teljesítményüket:

– A srácok jóval frissebbek voltak a felkészülési időszakhoz képest. Remekül sikerült a formaidőzítés. Sok dolog visszaköszönt az edzésen végzett munkából. Jól használtuk ki a helyzeteinket, továbbá a csapat állapota, érettsége is javult a kupasorozathoz viszonyítva. Reméljük, hamarosan ott fogunk tartani, ahol szeretnénk és a 60-70 százalékos állapotból még feljebb léphetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában