Négy aranyéremnél járnak a dunaújvárosiak a szolnoki országos bajnokságon

2020.08.25. 20:44

Dunaferr-kenusok: háromból három számot nyertek meg!

Remekeltek a dunaújvárosi kenusok a szolnoki országos kajak-kenu bajnokságon, a Dunaferr SE versenyzői mind a három számot megnyerték.

Agárdy Csaba

Kezdjük egy tegnapi elmaradásunkkal! A Dunaferr SE eredményei közül lemaradtak a hölgyek – helyhiány miatt voltunk udvariatlanok.

K-2 1000 méteren három dunaújvárosi is érdekelt volt a döntőben. Decsi Dorina Kálovics Adéllal (Nagykanizsa) negyedikként érkezett célba, hatodik lett Katona Lili Horváth Alexandrával (Szeged), a Boldis Csenge – Rugási Csilla (KSI) duó nyolcadikként végzett.

A hétfői események után értük el szállodai szobájában Vajda Attilát, aki kettős szerepben vesz részt az országos bajnokságon. „Főállásban” a kenusok egyik edzője, és párosban rajthoz is állt. Harminchét évesen C-2 1000 méteren hatodik lett a tizenhét éves unokaöccsével, a szegedi Papp Lászlóval.

Milyen volt? Kérdeztük a Pekingben 2008-ban C-1 1000 méteren olimpiát nyert kenust.

– Jobb volt a vártnál. Négy éve nem indultam versenyen, két hónapja edzek komolyabban, ahhoz képest szerintem jól teljesítettünk. Nem mondom, hogy esélyünk volt arra, hogy beleszóljunk a dobogós helyezésekbe, de közelebb voltunk az élmezőnyhöz, mint gondoltam. Elfáradtam, „leégett” a tüdőm, de már nagyon hiányzott ez az érzés.

Kiss Balázs, Kovács Máté, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám a dobogó tetején Fotó: amatőr felvétel

Vajda Attila még két számban áll rajthoz, C-1 1000 méteren, és C-2 500 méter vegyesen a bajai Bonyai Reginával.

És akkor nézzük most a tegnapi eseményeket! Kezdjük azzal, taroltak a dunaújvárosi kenusok. Az aranyérmek gyűjtését Kiss Balázs kezdte meg, aki klubtársa, Hajdu Jonatán előtt szerezte meg a bajnoki címet C-1 500 méteren. Ebben a számban a szintén dunaferres Slihoczki Ádám a hetedik lett. C-2 500 méteren Hajdu az újpesti Fekete Ádámmal győzött, Slihoczki Kocsis Ádámmal (Szeged) hatodik lett, a két dunaújvárosi, Bucsi Bence és Kovács Máté pedig a hetedik helyet szerezte meg.

A C-4 vegyes 500 méteren is Dunaferr-siker született. (A vegyes számokban hölgyek is csapattagok lehetnek, de a döntőben egy olyan egység sem indult, ahol képviselte volna magát a gyengébbik nem.) A Dunaferr összeállítása Hajdu, Slihoczki, Kiss, Kovács volt.

A nőknél C-1 500 méteren Kulcsár Dorina hetedik lett. Kettesben Katona Lili a szegedi Horváth Alexandrával kilencedikként végzett, a Kulcsár Dorina – Bonyai Regina (Baja) kenus duó pedig hetedikként ért célba. Két nap után négy arannyal a Dunaferr SE harmadik az éremtáblázaton. Az ob szerdán ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában