triatlon

2020.08.05. 21:34

Az eredményes bajai szereplés után itt az újabb komoly kihívás

Dübörög a csonka triatlonszezon. A Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület tagjai remek eredményekkel tértek haza a múlt heti bajai sprint ob-ről és szép reményekkel várják a legendás nagyatádi Ironman versenyt.

Szabó Szabolcs

Sprint után a klasszikusnak mondható nagyatádi hosszú távú Ironman verseny vár a DTSE lelkes tagságára.

– Jó verseny volt, a mezőny minden rétegében ott volt a magyar élvonal színe-java, így láttuk, merre tartunk. Az eredményeknek örülünk, hiszen mindenki hozta a legjobbját. Külön köszönet illeti a Bajára velünk tartó szurkolókat, akik nagyon sokat segítettek a verseny alatt – mondta el lapunknak Kovács Ákos Flórián, a DTSE szakmai vezetője, aki természetesen ezúttal is ott volt a mezőnyben.

Harcosok klubja, mosolygós hölgyekkel – ezúttal is jól teljesített a DTSE
Fotó: Topor Imre/DTSE

A bajai seregszemlén egyéniben indult Kovács Ákos Flórián, Hegedűs Attila, Somogyvári Ákos, Burkovics Márton, Füzesy Dávid – aki kategóriájában harmadikként végzett–, és a hölgyek részéről dr. Boda Viktória – kategóriájában a negyedik helyen zárt –, Krausz Magdi.

Bár az utóbbi hetek zord, viharos időjárása megnehezítette a szervezők dolgát, idén sem marad el a hazai triatlonsport emblematikus seregszemléje, a klasszikus Ironman-táv országos bajnoksága (3,8 km úszás, 180 km kerékpár, majd zárásként 42 km futás), az ExtremeMan Nagyatád, amelyen természetesen ott lesz a DTSE népes különítménye is.

A kerékpáron Somogyvári Ákos
Fotó: Topor Imre/DTSE

A részletekről Kovács Ákos Flórián elmondta:

– Egyéniben ezúttal két versenyzőnk is ott lesz a rajtnál. A rutinos, decaIronman-világbajnokságot is megjárt, többszörös teljesítő Pötör Zoltán, valamint e távon debütáló Pelsőczi Gábor. A csapatversenyben indul a dr. Boda Viktória, Pötör Balázs és Pötör Gergő tró, a Somogyvári Ákos, Somogyvári Lili, Hegedűs Attila hármas, valamint a Kovács Ákos Flórián és Vadász Ildikó duó. A már említett időjárási viszonyok miatt a korábban megszokott pálya kerékpáros része módosult, és a korábbi évekhez hasonlóan ismét hőségre számíthatnak a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában