labdarúgás

2020.08.31. 20:28

A megyei kupaforduló után bajnoki meccsek következtek

A hétközi fordulóban a Fejér Megyei Kupában voltak érdekeltek térségünk még állva maradt együttesei, hogy aztán szombaton és vasárnap már bajnoki mérkőzések várjanak rájuk a saját osztályukban.

Horváth László

A kupasorozat harmadik fordulójában a városi és a városkörnyéki csapatok közül a Mezőfalvának ezúttal sem ment a gólszerzés, még szépítő találatra sem futotta a Sárosd ellen. A Nagyvenyim az első félidő végéig a négy kapott gól ellenére partnere volt az Enyingnek. A Baracs szép és pontokban eredményes meccset vívott az egy osztállyal feljebb játszó dunaújvárosi fiatalokkal, a DUFK csapatával.

Baracs – Dufk 4–2 (2–0)

Elég szerencsétlenül kezdődött a mérkőzés a vendégeknek, mert a 9. percben Bartha hazaadása a saját kapu felett ívelődött a DUFK hálójába. A 39. percben szintén egy hazaadás sült el balul a DUFK-nál, amit kézzel megfogott a tizenhatoson belül a kapus. A közvetett szabadrúgást Nagy Dániel elemi erővel vágta be a hálóba. A félidőt követően az 54. percben ismét Nagy előtt adódott lehetőség egy átadást követően, 3–0. A 60. percben a hazai kapus, Vaszócsik félpályás fel­ívelését Huber kapta el remek ütemben, és a negyedik baracsi találattal be is fejezte a hazai gólgyártást. Huber találata után alig három perccel kissé alábbhagyott a baracsi védelem. Egy szabadrúgást követően a leforduló újvárosi játékost elsodorták a tizenhatoson belül, így Bécs Krisztina játékvezető jogosan ítélt büntetőt. A lehetőséget Fekete Tamás használta ki, megszerezve a vendégek első szépítő gólját. A vége előtt pár perccel a hazai védelmi kavarodásban talált még egy gólt a DUFK.

Így értékeltek az edzők, Fehérvári József, Baracs: – A játékosaim betartották a taktikai utasításokat. Jó iramban, győzni akarással fociztak. Elégedett vagyok a teljesítménnyel.

Dobos László, DUFK: – Úgy is mondhatjuk, előre hoztuk Baracsnak a karácsonyt, mert egy félidővel megajándékoztuk. A szünet után rendeztük sorainkat, és igazi kupamérkőzést játszottunk. Sajnos az eredményen már nem változtathattunk. Mindenképpen gratulálunk a Baracs csapatának! Köszönjük a remek hozzáállást!

Mezőfalva – Sárosd 0–6 (0–3)

Már az első félidőben háromgólos vezetéshez jutott Sárosd. A második játékrészben tovább folytatódott a vendégek dominanciája, amelyben további három találat került a mezőfalvi hálóba. Végül a hatos számnál állt meg az eredménymutató.

– Az eredményben látszott az osztálykülönbség, így nem is várhattunk meglepetést a srácoktól. Amit lehetett, megtettek. Sajnos kapusfronton csak fél­időben érkezett Orosz, ami azért megnehezítette volna az ellenfél dolgát. Edzőmérkőzésként tekintünk erre a találkozóra – mondta a hazai edző, Bakos János.

Nagyvenyim – Enying 2–5 (0–4)

Gyakorlatilag már a szünet előtt eldőlt, hogy melyik csapat írhat majd három pontot. A pihenőt követően a nagyvenyimiek kétszer voltak eredményesek, azonban ezzel nem érhették utol az Enyinget.

A nagyvenyimi Gászler Ferenc így összegzett: – Sajnos a saját kapunkba is egyszer betaláltunk a második félidőben, így ezt a játékrészt viccesen fogalmazva 3–0-ra nyertük. Az első etapban már látszott az osztálykülönbség. Egy összeszedett enyingi csapat érkezett Nagyvenyimre. Kapusposzton sem az eredeti hálóőrünk állt, hanem Kiss Norbert csatárunk próbálta menteni a helyzeteket. Az eredmény ellenére nagyon szimpatikus csapat ellen játszottunk, ahol velük szemben egy vállalható eredmény született.

További eredmények: Kulcs – Adony 1–3, Herceghalom – Ercsi Kinizsi 1–4, Bakonycsernye – Mór 1–4, Pátka – Fehérvárcsurgó 1–5, Pázmánd – Mány 2–2, Dinnyés – Csór 1–0, Pákozd – Főnix 2–2.

A csapatok közül a Mezőfalva a hétvégi megyei II. osztályú bajnokiján sem tudott javítani, miután kikaptak Nagykarácsonyban. Ellenben a Baracs át tudta menteni formáját, hiszen itt a második fél­időben gólszüretet tartva, fölényes győzelmet aratott.

Nagykarácsony – Mezőfalva 5–2 (2–0)

Nagykarácsony: Turi – Fülöp, Kovács, Tábi, Simon, Boros, Szabó, Felföldi, Huszár, Mohácsi (Rabijász), Horváth.

Mezőfalva: Antal – Balázs, Tonka (Sági), Török, Balogh, Bakos, Balogh, Horváth (Kertész D.), Mekota, Márok (Sümegi), Somogyi (Kiss).

Gólszerző: Horváth (7., 76.), Boros B. (40., 47.), Simon (68.), illetve Balázs (71., 88.).

A harmadik forduló szombati mérkőzésén a Nagykarácsony inkább a védekezésre és a kontrákra koncentrált. Nem mellesleg ezt a feladatot, ahogy az eredményből is látszik, kitűnően oldották meg. A Mezőfalva a játék szempontjából az első és a második fél­időben is mezőnyfölényben volt, azonban nem jutott kellő figyelem és erő a vendéglátók támadásaira. A vendégeknek is voltak gólreményes helyzeteik, ekkor többször a kapufa mentett a hazai csapatnak, azonban hiába a mezőnyfölény, ha a helyzeteket nem sikerült a futballistáknak gólra váltaniuk.

A kék mezes Nagykarácsony Mezőfalván tudott nyerni a szombati bajnoki találkozón
Fotó: Horváth László

Baracs – LMSK Cobra Sport 6–0 (1–0)

Baracs: Vaszócsik (Hruby T.) – Hepp, Rezes (Palkó), Prókai, Bartók S., Balogh D. (Sebestyén), Éliás, Mészáros, Deli (Nagy E.), Huber (Cséplő), Kőkuti.

Gólszerző: Balogh D. (8., 54., 68.), Rezes (51.), Prókai (77.), áliás (87.).

Vajta – Előszállás 5–0 (3–0)

Előszállás: Nagy – Németh, Ecsedi (Czári), Nyári, Béres, Czifra, Bognár (Balogh N.), Kercza, Szalai (Garbacz), Horváth G., Romhányi.

Gólszerző: Szabó (20., 33., 36.), Horváth (68., 76.).

Kálóz – Adony 5–2 (2–1)

Adony: Hamar – Budai, Kovács (Vászon), Bagóczki (Villás), Tamon, Balázs, Tóth N., Varga, Erdei (Vászon), Kőkuti Á., Nebucz, Balogh B.

Gólszerző: Magyar (40.), Hegedűs (43., 89.), Pál (57.), Simon (70.), illetve Tóth (15., 60.).

Értékelések

A szombati bajnoki után, amit 5–2-re nyert a Nagykarácsony a Mezőfalva ellen, így értékeltek az edzők. Mergl István, Nagykarácsony: – Sajnos sok sérültünk van, és még a bemelegítéskor is történ egy újabb, ezért inkább a védekezésre és a kontrákra építettünk. Ráadásul a kispad is eléggé hiányos volt. Gyakorlatilag egy tartalékkal tudtunk kiállni. Nem volt más választásunk a taktikában. Ehhez alkalmazkodtunk, de a fiúk remekül megoldották a feladatot. Nagyon örülünk a három pontnak.

Bakos János, Mezőfalva: – Magam sem értem, miért nincs még kommunikáció a játékosok között a pályán. Minden meccs előtt felhívom a figyelmet rá, sőt, az alatt is. Igen érdekesre sikerült a találkozó, mert a játszósabb csapat kapott ki. Az ellenfél pedig szinte az összes helyzetét berúgta, mi meg kihagytuk azokat. Valahol hátul kell magunkat összerántani, hogy ne kapjunk ilyen sok gólt, mert ez behozhatatlan előnyt ad az ellenfélnek. Összességében nem a csapatmozgás miatt, hanem egyéni hibákból kaptuk a gólokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában