A hazaiak sok helyzetet kidolgoztak, de a végén a dunaújvárosiak örülhettek

2020.08.03. 20:00

A hajrában döntött a DUFK a Mezőfalva elleni kupameccsen

A labdarúgó Magyar Kupa 2020/2021-es sorozatának Fejér megyei első fordulóját a hét végén rendezték meg, amelyen a körzetünkből érdekelt két együttes, a másodosztályba feljutó Mezőfalva és az első osztályba fellépő DUFK pont egymás ellen lépett pályára vasárnap.

Balogh Tamás

Fotó: LI

A találkozó a kiírás szerint egy mérkőzésen dőlt el, ami után a dunaújvárosi együttes örülhetett a továbbjutásnak.

Mezőfalva – DUFK 1–3 (1–1)

Mezőfalva: Antal – Balázs, Török, Balogh I., Bakos, Balogh D., Sági (Márok), Mekota (Horváth P.), Kertész (Sümegi), Tonka, Ásványi.

DUFK: Kovács – Matolcsi, Gertner (Pintér), Bartha (Gyöngyösi), Kürti, Hajdú, Fekete, Heftner, Hollósi (Perjési), Szabó, Tóth.

Okkal lehet elég irigye mindkét csapat vezetésének az általuk felsorakoztatott kiváló és nagyon fiatal labdarúgók miatt, akiknek a többsége még bőven szerepelhet az utánpótlás (ifi) korosztályban. Ez alkalommal egy komoly presztízscsatára készülődtek.

A mérkőzés elején a mezőfalviak merész elképzelései kezdtek valóra válni, hiszen egy remek, villámgyors támadást követően Mekota Bernát jóvoltából megrezdült a DUFK hálója: 1–0 a 2. percben!

A Mezőfalva játékosai a hajráig megnehezítették a kék mezes vendégek dolgát
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az imponálóan gyors játékukkal ezután sem hagytak föl, a vendégeket beszorították, akik a megszerzett labdákat megbecsülve igyekeztek egyenlíteni. A tervük megvalósult: Fekete Tamás Mihály révén 1–1 a 19. percben. Ezzel a harc még inkább kiélesedett, a hazaiak egyre-másra szervezték az akcióikat, a vendégek pedig igyekeztek menteni a helyzeteket, a mérkőzést.

A második játékrészt is jól kezdte a hazai csapat, de számos kísérletéből, csak egy kapura lövésig jutott. A vendégek viszont átvették az irányítást a következő húsz percben. Tóth Barna pedig a hajrában két, elegáns góljával eldöntötte a mérkőzést az utolsó két percben. Így alakult ki az 1–3-as végeredmény.

A találkozó után így értékelt Bakos János, a hazaiak vezetőedzője:

– Fiatal csapatunk van, sok tehetséges játékossal. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Az lenne a mi játékunk, és ameddig bírjuk erővel, meg is tudjuk csinálni. A nagy meleg rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, és a végére nagyon elfáradtunk. A vereség nagy csalódást jelent, mert szerettünk volna továbbjutni.

Bakos János
Fotók: Balogh Tamás

Sági Roland, a csapat játékosa: – Az elején még tudtunk dominálni, de fizikális fölényben voltak a dunaújvárosiak, mert mi nem tudunk annyit készülni. Közülünk nagyon sokan járnak folyamatos műszakba, és bizony a munkahelyük élvezi az elsőséget. Megérdemelten nyert az ellenfelünk.

Sági Roland

A DUFK részéről elsőként Dobos László vezetőedző foglalta össze lapunknak a napi tapasztalatait.

– Jól reagáltuk le a nehézségeket, hiszen a tudatosság nem arra épül, hogy ki lövi az első gólt. Tudtuk, hogy eljönnek a mi pillanataink, ami háromszor sikerült is. A felkészülésünk negyedik hetében járunk, jelenleg körülbelül a hetvenszázalékos állapotban vagyunk. A megyei első osztályhoz, ahogy a vasárnapi Sárbogárd elleni második fordulós kupameccshez ez még kevés lenne, de a hetedik hétre már optimalizálni tudjuk a formánkat.

Dobos László

Tóth Barnabás két góllal járult hozzá a győzelmükhöz a végjátékban.

– Nyögvenyelősen, sok hibával kezdtünk, de ki tudtuk használni az ellenfelünk kihagyásait. Hosszú sérülésből jövök vissza, az erőnlétem még nem az igazi, de a két gólomnak nagyon örülök.

Tóth Barnabás

További eredmények: Lajoskomárom–Kisláng 3–1, Csór Truck-Trailer–Bodajk 0–3, Pátka–Kápolnásnyék 0–4, Polgárdi–Ikarus-Maroshegy 0–3, Ercsi Kinizsi–Sárosd 0–0 (büntetőkkel a Sárosd nyert), Tordas–Mány 3–0. Az első fordulóban kiemelt Sárbogárd, Martonvásár, ­Enying, Főnix és Mór csak az e heti második körben csatlakozik majd a sorozathoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában