A Kemi-Ker csapata nyerte meg az első nyári kispályás kupát

2020.07.13. 21:41

Emlékezés és nagy csata tíz együttes részvételével

A DLSZ Arénában szombaton első alkalommal rendezték meg az Acerbis Nyári Kupa kispályás labdarúgótornát, amellyel a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a fiatalon elhunyt utánpótlásedzőről, Bakos Zsoltról emlékezett meg.

Gróf András

A tíz csapat a következő két csoportban kezdte meg a küzdelmet. A-csoport: Premier, Multisteel Hungary, Bakos Zsolt Emlékcsapat, Zéró Tolerancia, Fast Fox. B-csoport: Ködi Generál Kft., Baraqza, Kemi-Ker Kft., B.W.S., Dunaújvárosi Baráti Kör. A csoportmeccseket az egyenes kieséses szakasz követte, majd jöttek a helyosztók. A bronzmérkőzésen Baraqza 2–0-ra verte a Fast Fox gárdáját, majd a fináléban a Kemi-Ker Kft. csapata 1–0-ra nyert a Ködi Generál Kft. együttese ellen.

Az eseményen fejet hajtottak a tavaly fiatalon elhunyt edző, Bakos Zsolt emléke előtt
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az I. Acerbis Nyári Kupa dobogós együttesei: 1. Kemi-Ker Kft., 2. Ködi Generál Kft., 3. Baraqza. Különdíjasok: Csehi Tamás (Ködi Generál Kft.) legjobb játékos, Cseresnyés Alex (Kemi-Ker Kft.) legjobb kapus, Csányi Dávid (Kemi-Ker Kft.) gólkirály, a Baraqza együttese kapta a DLSZ+ díjat, Oroszi Krisztián (Ködi Generál Kft.) Miklós István-díj, Bakos Dominik (Premier) Bakos Zsolt-díj.

Juhász János, a győztes együttes vezetője így értékelte a tornát: – Gratulálok a csapatoknak, különdíjasoknak és a csapattagjaimnak, akik ezen a meleg nyári napon küzdöttek, és a végén sikerült a győzelmet megszerezniük. Bakos Zsoltival jó kapcsolatunk volt, többször játszott nálunk, és ezért is volt fontos számomra, hogy részt vegyünk ezen a tornán, ezzel méltóképpen tisztelegve előtte!

A győztes Kemi-Ker alakulata Fotó: Ihász Martin/DLSZ

Sajnos már nem lehetett velünk, de azért fentről is segített a döntőben, hiszen volt egy-két helyzet, ami a másik csapatnak kimaradt, mi pedig egy álomgóllal győzhettük le ellenfelünket, így a mi nyakunkba került az arany­érem. Ismét köszönetet kell mondani a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek a szervezésért, és hogy méltóképpen emlékeztek meg egykori barátunkról, Bakos Zsoltról!

Harc a labdáért
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Bakos Zsolt-díjat az egykori utánpótlásedző fia, Bakos Dominik kapta: – A csoportmérkőzésen is jó találkozókat láthattunk, a döntő pedig egy szuper mérkőzés volt. Rengeteg szép serleget, továbbá különdíjat, valamint ajándékot hozott a szövetség, ami emelte a torna színvonalát. Apu emlékére indítottunk mi is egy csapatot, hiszen minden álma az volt, hogy minél többen focizzanak. Minden csapatnak köszönöm szépen, hogy eljött, és apuról megemlékezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában