kézilabda

2020.06.04. 21:23

Triscsuk visszatér Székesfehérvárra

Hétfőn megkezdte a felkészülést a következő szezonra az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata, a szerdai idénynyitó sajtótájékoztatón pedig ők is bemutatták új igazolásaikat.

Gallai Péter

Triscsuk

A csonka szezonban tizenkettedik helyen zárt együttesben folytatja pályafutását a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiától nyolcadmagával távozó Triscsuk Krisztina. A válogatott játékos korábban hosszú ideig játszott Fehérváron, 2005 és 2013 között 176 bajnokin 966 gólt lőtt, ezzel mindkét kategóriában második a fehérvári örökranglistán.

– Fantasztikus érzés volt itt játszani, nagyon szép emlékeim vannak a mérkőzések atmoszférájáról. Nagyon örülök, hogy visszatérhetek, és remélem, ismét hasonlóan eredményes leszek, mint korábban – mondta Triscsuk, aki viccesen elnézést kért, amiért tavasszal tíz gólt lőtt az Alba FKC ellen dunaújvárosi színekben – idézte őt a szekesfehervar.hu.

Rajta kívül visszatérhet a pályára az Alba színeiben Temes Bernadett, aki gyermeke születése után kezdi újra a játékot. A korábban bejelentett balszélső, Háfra Luca mellett az eddig a Mosonmagyaróvárt erősítő Bardi Fruzsina beálló és Dányi Bernadett kapus is ide igazolt.

Távozott a francia Mendy és Zazai, Pelczéder Orsolya, Mistina Kit­ty, Walfisch Mercédesz és Moutsogianni Theodóra, utóbbi a ­DKKA-ban folytatja.

Mészáros Attila alpolgármester bejelentette, az önkormányzat december 31-ig szóló megállapodást kötött a klubbal a csarnoküzemeltetésről és a működési támogatásról, ami a jelenlegi nehéz költségvetési helyzetben stabilitást ad majd az egyesületnek.

Vezető képünk archív.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában