Magosi Bálint karanténban, a gyereket csak nem ütközheti le

2020.06.05. 21:23

Melyik liga legyen? Ez a kérdés

Magosi Bálint közönségkedvenc volt Dunaújvárosban, majd 2011-ben Székesfehérvárra igazolt, ezután következett a francia Briancon, most pedig az ötödik szezonját kezdené a DVTK Jegesmedvéknél.

duol.hu

Miskolc, Csütürtök délelőtt kezdte meg a DVTK Jegesmedvék az első edzéssel a felkészülést a következő szezonra, majd az edzés után sajtótájékoztatót tartottak. A képen Magosi Bálint csapatkapitány látható. Fotó: Kozma István KI Észak Magyarország

Fotó: Kozma István

De, hogy melyik bajnokságban, azt még nem tudni. A jelen bizonytalansága a miskolciak esetében a bajnokságra és az edzőre is értendő, hiszen egyelőre nem lehet tudni, a szlovák élvonalbeli Tipsport Ligában, vagy a hazai Erste Ligában indulnak, és kinek az irányításával. Magosi Bálint sem tudja még, mit hoz a közeljövő, ráadásul otthon nem is lehet randalírozni... – Engedélyt kaptam arra, hogy a távolban edzhessek, mert a karantén bejelentése előtt hazajöttünk a házunkba, Székesfehérvárra, tehát én itt készülök azóta. Arra a kérdésünkre, hogy milyen a hangulata a karanténban, a játékos így válaszolt: – Mentálisan nehéz a helyzet, mert hirtelen és nagy üresjárat keletkezett, ami itthon is okozott némi zavart: senki sem értette, tavasszal mit keresek ennyi időt itthon? Én sem tudtam hova tenni az egészet, mert amúgy is csonka évadot futottam, kevés meccset játszottam, azaz sok felgyülemlett energiám maradt. Viszont itthon mégsem kiabálhatok, meg ha leütközöm a gyereket, rám hívják a gyermekvédelmet... Magosi sem tudja még, hogy a szlovák ligában, vagy az Erste Ligában indulnak-e ősszel. – Csak annyit tudok, amenynyit Egri István klubelnökünk mondott a közelmúltban, azt szeretnénk, ha folytatódna a TL-projekt.

Magosi Bálint a DVTK Jegesmedvék színeiben Fotó: Kozma István

Jelenleg ötven-ötven százalék az esély a folytatásra – bízom benne, erre is készülünk, azután, ha nem, attól még másnap is felkel a nap, és a család is itt lesz. Nekem tetszik a Tipsport Liga is, a stílus is, és eredményes is voltam. Követem, hogy hoszszabbítgatnak az emberek, van játékosmozgás is, ami biztató. Habár nem tudjuk, mikor kezdődhet a szezon, de az biztos, hogy így több idő van kikúrálni a sérüléseket, némi izmot is felszedni. Magosi Bálint azzal kapcsolatban, hogy nincs még edzőjük, sőt szövetségi kapitány sincs, elmondta: – Négy év alatt négy edzőnk volt, törekednék az állandóságra, ami viszont sok tényezőn múlik. A válogatottal kapcsolatban: szerettem Jarmo Tolvanennel dolgozni, sajnálom, hogy így alakult az utolsó két év, tavaly a betegsége miatt nem tudott ott lenni a világbajnokságon, az idei pedig elmaradt. Vas Márton általános igazgatóként új lendületet szeretne a válogatottnál, kíváncsian várom, ki lesz az utód.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában