A hoki fellegvára, a térség legnagyobb csarnoka lesz

2020.05.20. 19:24

Indul az előkészítés

A 6000 fő befogadására alkalmas Alba Aréna – amely a jövőben a többi között a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának otthona is lesz – megvalósítása több ezer embernek ad majd munkát – írta a projektről döntő kormányhatározat kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

duol.hu

20200217 Sajtóbeszélgetés a Városházán A képen: dr. Cser-Palkovics András polgármester Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében hétfőn döntött a kormány: megkezdődhet a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok beruházásának előkészítése. A hírt Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője jelentette be közösségi oldalán – írta a Nemzeti Sport.

A Fehérvár AV19 honlapja azt írja, a Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kivitelezésre kiírandó közbeszerzési eljárással elindulhat a beruházás megvalósítása. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy „A térség legnagyobb multifunkcionális létesítményéről és a magyar hoki fellegváráról van szó. A mostani helyzetben kiemelkedően fontos, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv részeként megvalósuló beruházás közvetve és közvetlenül több ezer embernek ad majd munkát a következő mintegy két és fél évben.”

Cser-Palkovics András polgármester szerint gazdasági szempontból is fontos a beruházás Fotó: Nagy Norbert

Gál Péter Pál, az AV19 elnöke hozzátette, a klub, a város és a fehérvári hoki számára nagyon örömteli a hír.

– Bizakodó vagyok abban a tekintetben, a másodszori közbeszerzési kiírás sikeres lesz, és hamarosan az új csarnok építésének megkezdéséről szólnak a hírek. Szeretném köszönetünket kifejezni mindenkinek, aki az elmúlt időszakban azon dolgozott, hogy ez a projekt mégiscsak megvalósuljon Székesfehérváron, különös tekintettel Vargha Tamásnak és Cser-Palkovics Andrásnak. A magunk részéről azon dolgozunk, hogy sikeres, szerethető csapattal álljunk készen a feladatra, hogy nemzetközi szintű hokival szolgáljuk ki az új csarnok közönségét is, s remélem, a város, valamint annak gazdasági szereplői továbbra is mellettünk maradnak ezen az úton – idézi a sportvezetőt a fehervarav19.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában