a tulajdonos elégedetlen a teljesítménnyel

2020.03.06. 21:12

Szepessy lehet az ETO FC Győr új vezetőedzője

Mányi József, a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr tulajdonosa a kisalfold.hu-nak adott interjút, amiben a többi között elárulta, a korábbi neves dunaújvárosi labdarúgó és edző, Szepessy László lehet a gárda új vezetőedzője, aki magyar bajnok volt a Ferencvárossal és a Rába ETO-val is.

dh

Szepessy László játékosként a Rába ETO-val is bajnok volt

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Jelenleg Kondás Elemér irányítja a győri együttest, ám Mányi József elégedetlen a gárda teljesítményével. Mányi elmondta, Dézsi Csaba, Győr új polgármestere tudatta vele, a város nincs abban a helyzetben, hogy a futballcsapatot támogassa, a polgármester emellett javaslatot tett az új szakmai vezetőre is.

Szepessy László játékosként a Rába ETO-val is bajnok volt
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Szerdán fogadott Dézsi Csaba, aki felvázolta, hogy a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t. A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta: a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar labdarúgás nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek. Kérdeztem, hogy az önkormányzat által kiírt, kétszázkilencvenmilliós összegű sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától. A polgármester úr még hozzátette, hogy az ETO-nál különben sem mennek jól a dolgok, a játékosokban nincs szív, és nem tudnak Győrért küzdeni. Azt javasolta, hogy vezetőedzőnek Hannich Péter lenne a legjobb megoldás, mert ő győri kötődésű legenda, aki segíthetne az ETO-nak. Azt válaszoltam, ennek semmi akadálya nincs, így felvettem a kapcsolatot Hannich Péterrel, aki rendkívül boldog volt, hogy átvehetné a csapat irányítását. A verebesi örökséget kívánják megvalósítani támadófocival, sok góllal és győzelemmel. Hannichhal egyeztettem, a jövő héttől venné át az ETO FC sportigazgatói feladatait. Vázolta az elképzeléseit, vázolta a szakmai stábját. Szepessy László lenne a vezetőedző, Weitner Ádám és Oross Márton a két pályaedző – idézi a Kisalföld a tulajdonost.

A 70 esztendős Szepessy László ugyanakkor a Nemzeti Sport érdeklődésére elárulta, őt a Győrtől egyelőre senki sem kereste meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában