Az olimpiai felkészülés miatt nehéz helyzetben vannak a válogatottak is

2020.03.19. 22:00

Májusig biztos nem játszanak

A Magyar Vízilabda Szövetség rendkívüli elnökségi ülésén arról határozott, hogy a versenyrendszerébe tartozó összes, március 13-án éjféltől határozatlan időre elhalasztott sportrendezvénye folytatásával kapcsolatban legközelebbi, május 11-ei ülésén hoz újabb döntést.

Gallai Péter

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A szövetség működése is leginkább az otthoni munkavégzéssel biztosított, de amit Vári Attila elnök a szövetség honlapjának elmondta, azokon a területeken, ahol a személyes jelenlét szükséges az egészségügyi kötelezettségek betartása mellett ügyeletet tartanak.

Beszélt arról is, a válogatottak edzőivel, a közreműködőkkel napi kapcsolatban állnak. A szakemberek a játékosoknak – minden korosztályban – az edzésprogramokat elektronikus formában küldik, otthoni mozgást javasolnak, jelen helyzetben ezzel lehet fenntartani valamelyest a fizikai állóképességet.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Mindez nyilván nem válthatja ki az uszodai létet, ami az olimpiai felkészülés időszakában nehéz helyzetet teremt. Ennek áthidalása érdekében a női- és férfiválogatott edzéslehetőségeiről tárgyalunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárságával, az olimpiai sportközpontok üzemeltetőjével, amely a Császár-Komjádi Uszodát jelölte ki csapataink olimpiai felkészülésére. A Semmelweis Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság orvosi bizottságával egyeztetve, annak követelményrendszere, protokollja szerint használja majd a két válogatott az uszodát – fogalmazott Vári Attila.

A döntés értelmében a Dunaújvárosi Egyetem-Ma­arsk Graphics női együttese is jó esetben májusban folytathatja a bajnokságot. Addig Mihók Attila csapata is házi körülmények között próbálja meg magát formában tartani. A dunaújvárosi csapat a hazai porond mellett a női vonalon egyetlen magyarként még érdekelt az Euroligában is, amelynek jövő heti negyeddöntős visszavágóját már korábban elhalasztották az orosz Uralochka ellen.

Csak kérdőjelek

Amelyik sportágban még nem törölték a további küzdelmeket, a kialakult teljes bizonytalanság miatt kérdés, hogy az esetleges újraindítás után milyen rendszerben és lebonyolítás szerint folytatódjanak küzdelmek. A DUE-Maarsk a szezonban megnyerte a Magyar Kupát, jelenleg pedig vesztett pontok tekintetében eggyel áll az élen álló UVSE mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában