Minden tavaszi kontinensbajnokságot törölt az európai szövetség

2020.03.18. 21:29

Kovács Zsófiának nem lesz Eb

A koronavírus-járvány miatt sorra mondják le, törlik és halasztják a különböző sportágak hazai és nemzetközi versenyeit.

Gallai Péter

kovács zsófia gerendán

A még „állva maradt” események listája ennek következtében egyre rövidebb, ami kedden este tovább szűkült, miután az Európai Torna Szövetség bejelentette: a tavaszra tervezett Európa-bajnokságok közül egyet sem rendeznek meg.

Így a Dunaferr SE olimpiai kvótát szerzett versenyzője, Kovács Zsófia sem vesz részt a számára ötkarikás főpróbának – már amennyiben megrendezik, jelen állás szerint még igen –, a felkészülés egyik fontos állomásának tartott párizsi eseményen április 30. és május 3. között.

Az európai szervezet tervei szerint az elmaradt eseményeket az esztendő második felében pótolnák, amelyek ebben az esetben már nem befolyásolják az olimpiai szerepléseket.

Éppen ezért a tokiói játékokkal, valamint a kvóták elosztásával kapcsolatban tárgyalásokba kezdtek a Nemzetközi Torna Szövetséggel.

Trenka János tanítványának már korábban is elmaradtak a versenyei, amelyek szintén a felkészülést szolgálták volna, szintén a koronavírus-járvány miatt a Magyar Torna Szövetség elnöksége úgy döntött, az edzőkkel és a versenyzőkkel egyetértésben, hogy a márciusi Világkupa-viadalokra sem utaztak el Bakuba és Dohába.

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában