labdarúgás

2020.02.17. 21:34

Vert helyzetből fordított a meccs végén a DUFK

Vasárnap rendezték a Téli Műfüves Bajnokság Dunaújváros A és B jelzésű csoportjainak harmadik fordulóját.

Horváth László

Az egykori dunaújvárosi vidámpark területén található műfüves pályán vasárnap 10 órától a Mezőfalva a DUFK együttesét fogadta.

Mezőfalva – DUFK 2–4 (0–0)

Vezette: Szabó János, illetve Krajcsovics Adrián és Pintér Róbert.

Mezőfalva: Antal, Balázs, Sümegi, Török, Balogh, Balogh, Bakos, Horváth, Mekota, Márok, Kertész. Cserék: Németh, Kiss, Sági, Vad, Kertész, Tonka, Somogyi. DUFK: Kovács, Facskó, Matolcsi, Szabó, Gyöngyösi, Bar­tha, Rabijász, Kürti, Széhn, Heftner, Fekete. Cserék: Győrfi, Hajdú, Furuglyás, Fejes, Gertner, Rácz, Fejes. Gólszerzők: Horváth, Mekota, illetve: Rabijász, Bartha, Hajdú, Széhn.

A jó iramú, fordulatos mérkőzésen hat gólt is láthattak a kilátogató szurkolók
Fotó: Horváth László

A találkozó nagy részében a Mezőfalva uralta a játékot, de a végére elfogyott a figyelem. A dekoncentráltságnak köszönhetően az utolsó negyedórában 2–1-ről fordítani tudtak a dunaújvárosi fiatalok. Pontosabb és fegyelmezettebb játékkal végül a DUFK 4–2- es győzelemmel vonulhatott öltözőbe. Pap István, a DUFK szakvezetője: – ­Március 22-én kezdődik a mi bajnokságunk, és egyre jobban jönnek azok a dolgok, amiket szeretnénk kialakítani. Bőven van tennivaló, de az eredmények tükrében elmondhatjuk, hogy jó úton járunk. Talán a támadóharmadban szükséges egy kicsit pontosabb és élesebb játékot produkálnunk. Bakos János, a Mezőfalva trénere: – Gyakorlatilag készen állunk a bajnokságra, már csak a márciusi kezdésig kell formában tartani a csapatot. Létszámban és akaratban is megvan a csapat. A vasárnapi vereség ellenére a játékkal sem lesz probléma. A DUFK ellen a végére kiengedtük a kezünkből a győzelmet. Tipikusan magunkat vertük meg, mert fejben nem voltunk a helyzet magaslatán. Végig uraltuk a mérkőzést, de elpuskáztuk helyzeteinket.

A forduló további eredményei

A Téli Műfüves Bajnokság Dunaújváros A csoportjának másik találkozóján a Vajta 11–0-ra kiütötte a Dég együttesét. Gólszerzők: Balogh (3), Polyák (3), Mágocs (2), Szalai, Lajos, Nagy. A csoport végeredménye: 1. Vajta 9 pont, 2. DUFK 6 p., 3. Mezővalfa 3 p., 4. Dég 0 p. A Dunaújváros B csoport eredményei: Lajoskomárom – Előszállás 3–1, Baracs – Nagykarácsony 4–2. A csoport végeredménye: 1. Baracs 9 p., 2. Lajoskomárom 6 p., 3. Nagykarácsony 3. p., Előszállás 0 p. A február 23-án rendezendő helyosztókon az első és második helyért így Baracs és Vajta indulhat. A harmadik-negyedik pozícióért pedig DUFK és a Lajoskomárom mérkőzhet egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában