Női vízilabda Euroliga

2020.02.08. 19:22

Győzelemmel felérő döntetlent játszottunk a Dynamo Uralochka ellen

Az előzmények ismeretében bravúros döntetlenre végzett az első, itthoni mérkőzésen a Dunaújváros az orosz Dynamo Uralochkaval szemben a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjének szombati játéknapján.

mti

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella

Női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics – Dynamo Uralochka (orosz) 11-11 (2-2, 3-2, 3-5, 3-2)

A magyar csapat gólszerzői: Mahieu 5, Garda 4, Vályi 2

Nem volt könnyű helyzetben a 2018-ban LEN Kupa-, majd Európai Szuperkupa-győztes magyar együttes, mivel egyik legnagyobb erőssége, Gurisatti Gréta még a hazai rendezésű Európa-bajnokságon kidőlt a sorból, de a Duna Arénában bronzérmes együttesből Vályi Vanda sem százszázalékos állapotban szállt vízbe szombaton. Rajtuk kívül Horváth Brigitta, akit csütörtökön engedtek ki a kórházból és Geraldine Mahieu egyaránt betegséggel bajlódott a meccs előtt. Ilyen előjelek után Mihók Attila vezetőedző célja az volt, hogy olyan eredményt érjenek el az első találkozón, amivel lehet esélyük a visszavágóra.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújváros kezdett jobban, elsősorban az öt gólig jutó francia légiósa, Geraldine Mahieu révén rendre vezetett, s elhúzott 5-3-ra a második negyedben. A harmadik játékrészben az oroszok fordítottak, 6-5-re átvették a vezetést. A szoros csata folytatódott, a magyar együttes a negyedik negyed hajrájában a négytalálatos Garda Krisztina jóvoltából került újra előnybe (11-10), ám az Uralocska 21 másodperccel a vége előtt egyenlíteni tudott.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A visszavágót március 28-án rendezik.

Így köszönte meg a csapat a szurkolást a nézőknek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában