Fiatalok nemzetközi tapasztalatszerzése

2020.01.14. 09:30

Dózsás és DSE röplabdások Ausztriában, egy újabb cserekapcsolat kezdete

A Dózsa iskola röplabdásai a DSE Röplabda Akadémia játékosaival kiegészülve január első hétvégéjén három napra Ausztriába utaztak az UVC Graz Volleyballakademie meghívására, egy nemzetközi U 15-ös röplabdatornára.

duol.hu

Négy ország, Ausztria, Németország, Csehország és Magyarország részvételével 24 csapat versengett Grazban. A kiutazó lány- és fiúcsapat két estét osztrák családoknál töltött, így ott is gyakorolhatták a német és angol nyelv használatát. A magyar gyerekek azoknál a családoknál aludtak, akiknek a gyerekei ellen a kétnapos verseny során kétszer is meccset kellett játszaniuk.

A dunaújvárosi küldöttség tagjai osztrák családoknál töltöttek két estét Fotó: Dózsa iskola

Így szurkoltak egymásnak is, ami egy verseny során igen ritka, de ez is összekovácsolta az osztrák és magyar gyerekeket, ami elengedhetetlen egy új testvérkapcsolat kialakulásához. Kedves fogadtatásban volt részük, a verseny szervezése kifogástalan volt. Végül a lányok a 10., a fiúk a 11. helyet szerezték meg. A kiutazás költségeihez nagymértékben hozzájárult a DSE Röplabda Akadémia és egy szponzor. 2020 júniusában majd Dunaújvárosban látják vendégül a Graz U 15-ös csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában