Emlékezni kell

2020.01.25. 20:00

Egy nagyszerű kéziedzőre és játékosra emlékeznek

Mosolygós fiatal hölgy, Chikhi Lilla volt szíves tájékoztatni bennünket arról, hogy január 26-án emléktornát rendeznek. Lilla a Dac női kézilabdacsapatában játszott szélsőként. De most már a Dac női kézilabda szakosztályának technikai vezetője.

Jankó Árpád

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

– Emlékezni kell – mondja a beszélgetés elején –, hiszen nem felejthető Árva Csaba edző és csapattársunk, Gutenkunst Anna. Ő 2009 decemberében, a mester, Csaba bácsi pedig 2012- ben hunyt el. (Amikor kettőjükre kanyarodik az emlékezésről szóló beszélgetésünk, Lilla arcán megfagyott a mosoly, és mintha fátyolossá vált volna a tekintete.)

– Bár igaz, hogy az idő valamelyest gyógyítja a sebeket, de muszáj meghatottan emlékeznünk rájuk. Életünk fontos szereplői voltak. Anna a csapatban a legjobb barátnőm volt. A balesetnél ott ültem mellette a kocsiban. Szeretni való, kedves teremtésként gondolok rá. Nagyon szerette a kézilabdát. Egyébként ő is szélső poszton játszott. Csaba bácsival pedig az NB II-ben sikerült megtartani a negyedik helyet. Életvidám, fantasztikus edző, ember volt. Nagyon tiszteltük és imádtuk. Megkövetelte a munkát, kisujjában volt a kézilabda. Mindenkit jól ismert, tudta, hogy kitől mit várhat el a játékban. Emlékszem, milyen örömmel majszoltuk a kertjében leszüretelt barackokat. Jó társaság volt a csapatunk, és nem lehet elfelejteni a csarnok bejáratánál égő mécseseket. Némán magunk elé nézve figyeltük a gyertyafényt, s gondoltunk Annára és egy kicsit később egy másik szomorú napon Árva Csabára.

Chikhi Lilla, a DAC korábbi játékosa, most szakosztályvezetője
Fotó: Zsedrovits Enikő

Most vasárnap – kezdés 10 óra – emléktornát rendezünk a Dunaújváros Sportcsarnokban. Mindkét elvesztett társ, barát megérdemli, hogy játékkal, a kézilabdával tisztelegjünk, emlékezzünk, és hajtsunk fejet előttük. (Ez lesz a tizenegyedik emléktorna, amelyre Pavelekné Kovács Judit edző nehéz ellenfeleket hívott meg. A házigazda DAC mellett a DKKA, az FKC Senior Székesfehérvár vesz részt. Ismerve a csapatok erősségét, élvezetes mérkőzésekre számíthatunk. Az emléktorna természetesen a bajnoki felkészülést is segíti.)

A torna menetrendje

A vasárnapi emléktorna műsora a következő. 10 óra: DKKA ifi csapata – DAC, 11.30 óra: DAC – FKC Senior és 13 óra: FKC Senior – DKKA ifi csapata. A házigazda DAC felnőttcsapata a megyei osztályban játszik, és most ezen a tornán főképp az ifi korosztályban kézilabdázó játékosokból áll majd a csapatuk. Ennek oka az, hogy a Dunaújvárosi AC frissíti a keretet. Több játékost építenek be a felnőttegyüttesbe. Ezt egyébként a megszűnt Duna- Pent csapat játékosainak leigazolásával tehetik meg. A régi DAC-ból két játékos lép ezúttal a pályára: Hódos Viktória, valamint Kókai Mariann.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában