futsal

2020.01.29. 08:30

Csoportelsőség a magyar futsalosok célja

Balogh Tamás

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Minden bizonnyal vérbő csaták várnak a magyar férfifutsal-válogatottra Litvániában a következő napokban. Nagyon komoly célért, a csoportgyőzelem megszerzéséért fognak küzdeni. Az UEFA néhány évvel ezelőtt változtatott a férfifutsal Európa-bajnokságok lebonyolításán. A 2022-es holland kontinensviadalra összesen tizenhat nemzet kvalifikálhatja magát.

A magyar válogatott a selejtező első fázisában lép be a sorozatba. A csoportmérkőzéseit a litvániai Kaunas mellett található Jonavában játssza le ezen a héten szerdától szombatig.

A mieink első ellenfele az északír csapat lesz. A ma 15 órakor kezdődő találkozó lélektanilag nagyon fontos lesz, hiszen egy jó kezdés megalapozhatja a további, remélhetően sikeres szereplést. A következő állomáson, csütörtökön szintén 15 órakor a törökök várnak ránk. Tekintve az ő jelentős fejlődésüket, egy vérbő találkozóra számíthatunk.

Pál Patrik bombáira a válogatottnál is számítanak
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Végül a záró csatát a házigazdákkal vívjuk meg. Ez aztán már igazán „főműsoridőben” nyilván jelentős szurkolói támogatás mellett, szombaton este 19 órakor kezdődik. Ellenfelünk a házigazda litván csapat lesz.

Turzó József szövetségi kapitány az elmúlt hét csütörtöktől edzőtáborba hívta a keretet, amelynek tagja a Dunaferr DUE Dutrade FC játékosa, Pál Patrik is.

A szakember már az első edzést követően elmondta az mlsz.hu portálnak nyilatkozva, hogy a mieink célja az első hely megszerzése, és az előzetes erőviszonyok alapján erre meg lesz az esélye Litvániában, még akkor is, ha egyik rivális ellen sem várható könnyű mérkőzés.

A magyar válogatott kerete, kapusok: Alasztics Marcell (Haladás VSE), Sásdi Bálint (Haladás VSE).

Mezőnyjátékosok: Komáromi Péter (Futsal Veszprém), Dávid Richárd (Haladás VSE), Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu), Pál Patrik (Dunaferr FC), Vas Ádám (Haladás VSE), Horváth Norbert (Rubeola FC), Tatai József (Futsal Veszprém), Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Hajmási Milán (Haladás VSE), Dróth Zoltán (Haladás VDE), Rábl János (Latina Calcio), Siska Gergő (Nyírgyulaj KSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában