futsal

2020.01.29. 21:37

A terv szerint halad a magyar futsalválogatott

Szabó Szabolcs

Jonava A magyar futsalválogatott az északírek elleni magabiztos, 7–2-es győzelemmel kezdte meg szereplését szerdán a litvániai Jonavában zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán. Az mlsz.hu tudósítása szerint a magyar válogatott a várakozásoknak megfelelően a meccs elejétől kezdve dominálni tudott, az északírek ritkán jutottak el a kapunk közelébe, nem tudták megjátszani centerüket, stabil volt a védekezésünk.

Hajmási Milán (13) akcióban az északírek elleni meccsen
Fotó: mlsz.hu

A 4. perc után megszereztük a vezetést: Horváth Norbert tette középre a labdát, Siska Gergő és a menteni igyekvő Glenholmes közös erővel a hálóba továbbítottak (1–0).

A 8. percben Nagy Imre távoli lövésével dupláztuk meg az előnyt, majd egy percen belül Rábl János és a dunaújvárosi Pál Patrik is feliratkozott a gólszerzők közé (4–0). Ellenfelük viszont betalált, egy szöglet után Taylor volt eredményes (4–1).

A második félidőben az északírek 5 perc után egy kontra végén Millar góljával 4–2-re alakították az állást, Turzó József nem sokkal később időt kért. Pár másodperccel ezután visszaállítottuk a háromgólos különbséget, Vad Ádám passzából Horváth Norbert talált a kapuba (5–2).

A folytatásban is előjöttek pontatlanságok támadásban, amikor viszont rendben volt a koncentráció, szép gólokat szereztünk: előbb Nagy Imre átadásából Dávid Richárd passzolt a hálóba (6–2), majd Horváth Norbert villant egyet, és állította be a 7–2-es végeredményt.

A magyar válogatott csütörtökön, magyar idő szerint 15 órakor a törökök ellen folytatja szereplését a tornán. Remélhetően hasonlóan látványos győzelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában